Nekategorizirano

Balkan v smrtonosnem primežu virusa Covid 19: grozeča rast števila okuženih in mrtvih

Ker se razmere na Balkanu glede širjenja epidemije koronavirusa vse bolj zaostrujejo, so se številne države odločile, da bodo uvedle dodatne ukrepe za lažje obvladovanje vala okužb. Epidemiologi rotijo državljane, naj bodo čim bolj odgovorni in naj upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Madžarska je od srede prepovedala vstop iz Srbije, nova pravila pa je postavila Črna gora. Po zadnjih podatkih je bilo v 24 urah v Srbiji registriranih še 287 novih primerov okužbe s koronavirusom, 11 bolnikov pa je umrlo od Covida 19. Na respiratorjih je kar 144 ljudi. 

V  zadnjih 24 urah so na Hrvaškem na podlagi 763 testiranih vzorcev potrdili 50 novih primerov koronavirusa. Umrla je ena oseba. Tako se je skupno število aktivnih primerov v tej državi povečalo na 1.117, je navedeno v sporočilu hrvaške epidemiološke službe. 

V Sloveniji so koronavirus v prejšnjih 24 urah potrdili še pri 14 ljudeh, k sreči ni prišlo do novih smrtnih primerpov. Od začetka pandemije se je v Sloveniji s  Covid 19 okužilo 1.841 ljudi, 111 pa jih je umrlo.

Mogoče vam bo všeč