Nekategorizirano

Arsenovič za naš denar prišel do gostilne?

Mariborski gostilniški mogotec in župan Saša Arsenovič je prišel na zanimiv način do najbolj znane gostilne, Pri treh ribnikih. Občinsko podjetje Mestne nepremičnine je namreč s Termami Maribor podpisalo pogodbo o nakupu gostilne Pri treh ribnikih za 495 tisoč evrov (brez davka), o čemer smo že poročali.

Ustanovitev podjetja Mestne nepremičnine je pred meseci sprožilo številne polemike, saj bi občina oz. župan Arsenovič tako na lahek način prišel do znane mariborske gostilne Pri treh ribnikih. Kot se je župan pobahal je nakup objekta Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči za Mestno občino Maribor strateškega pomena. Z njim si zagotavljamo dolgoročni vpliv na razvoj Mestnega parka, njegovih športno-rekreativnih površin in zaledja s hribi Mestni vrh, Kalvarija in Piramida, na katerem so ostaline gradu, po katerem nosi ime naše mesto.

Glede na to, da ima mesto Maribor še veliko nedorečenih in za ljudi potrebnih stvari, kot je nova zdravstvena postaja Tezno, obnova malečniškega mosta, mariborska knjižnica in obnove mariborskih cest, se z nakupom gostilne ni pomembno ravno hvaliti. Denar bi lahko namenili za Maribor bolj pomembnim stvarem. A očitno novi šef gostilne Pri treh ribnikih, Arsenovič, ne misli tako. Nova gostilna je očitno dobra naložba. Zanj?

Mogoče vam bo všeč