Nekategorizirano

Aresenovič in pridelovalci doma pridelane hrane v novi vojni

Kot poroča portal e-maribor, župan Arsenovič, bije novo bitko s proizvajalci doma predelane hrane.

Mariborski Trg svobode je že 18 let priča spodbujanju slovenske hrane sveže zelenjave, sadja in naravnih sokov za občane mesta. To je tisto, kar je resnično naše, domače slovensko. Glede na spodbujanje domače pridelane hrane pa je v Mariboru nastal problem, ki se imenuje kar šerif Arsenovič. Ta hoče za vsako ceno domače pridelovalce preseliti na osrednjo mariborsko tržnico.

Mariborski Trg svobode je bil že dolgo priča spodbujanju slovenske hrane sveže zelenjave, sadja in naravnih sokov za občane mesta. To je tisto, kar je resnično naše, domače slovensko. Glede na spodbujanje domače pridelane hrane pa je v Mariboru nastal problem, ki se imenuje kar šerif Arsenovič. Ta hoče za vsako ceno domače pridelovalce preseliti na osrednjo mariborsko tržnico.

Zatem je udarila epidemija koronavirusa. Arsenovič je pod njeno pretvezo spravil tako domače pridelovalce na tržnico, kjer pa so ostali do današnjih dni z odločbo, da se na Trg Svobode ne smejo več vrniti. Arsenovič tako vztraja pri svojem. Predelava domače hrane po njegovem mnenju ne sodi na Trg Svobode, ker naj dve tržnici na tako mali razdalji nebi mogli delovati. Pa čeprav so tam domači pridelovalci prisotni le dvakrat tedensko in povdarimo še enkrat: že celih 18 let.

V tem času je pa je tudi komunikacija med domačimi pridelovalci in županom na mrtvi točki. Arsenovič se kljub pisni prošnji po sestanku ne odziva, delavci komunale pa na tržnici grozijo domačim pridelovalcem, da si nebi drznili zbirali podpisov podpore. Ogorčeni so tudi kupci, ki se nad takim ravnanjem do domačih pridelovalcev hrane pritožujejo nad Arsenovičevim ravnanjem.

Boj za mesto na trgu svobode se nadaljuje…

 

Mogoče vam bo všeč