Nekategorizirano

Angela Merkel: “Janez Janša je v pismu pozval k iskanju kompromisa.”

Sinoči je potekalo video-zasedanje Evropskega sveta. Nemška kanclerka je glede pisma slovenskega premierja Janeza Janše evropskim voditeljem dejala, da ga je razumela kot poziv na delu za iskanje kompromisne rešitve.

Video-zasedanje Evropskega sveta, ki se ga je udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša, je bilo namenjeno skupnemu boju proti kitajskemu virusu, medsebojnemu priznavanju testov, nacionalnim strategijam cepljenja in preprečitvi tretjega vala okužb s COVID-19.

Razprava o proračunu in pogojevanjih izplačil z vladavino prava je bila zelo kratka. Nemška kanclerka Angela Merkel je po video srečanju dejala, da je slovenski premier pozval k delu za kompromis, kar je tudi v interesu nemškega predsedstva svetu EU.

Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter zapisal: »Pogovori na Evropskem svetu so precej bolj stvarni, odkriti in z bistveno manj “politične korektnosti” – hinavščine, kot pa se to prikazuje in izkrivlja v enostranskih medijih.« Po njegovo iščejo kompromis, ker drugega izhoda ni.

Vir: demokracija.si

Mogoče vam bo všeč