Nekategorizirano

Angela je izgubila živce: Je Putin pri njej padel v nemilost?

Primer ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki leži zastrupljen v komi v berlinski bolnišnici, bi lahko bil kapljica, ki se je razlila čez rob kozarca Angele Merkel v odnosu do Rusije oziroma predsednika Putina.

Spomnimo, najbolj priljubljen ruski opozicijski voditelj je bil urgentno sprejet v bolnišnico v sibirskem mestu Omsk zaradi suma, da je zastrupljen. Medtem ko je Navalny  leži v komi, poteka med Rusijo in Nemčijo “vojna” o tem ali je Navalny zastrupljen ali ne.

Ruski zdravniki seveda trdijo, da ni, medtem ko Nemci pravijo, da so bile v krvi Navalnega najdene snovi, ki natančno kažejo na to – da je bil zastrupljen. Po drugi strani so glasne tudi obtožbe proti Rusiji, da je odlašala z odločitvijo, da se Navalny preselila v Nemčijo zato, da bi se v tem časun “izgubili” strupi iz njegove krvi.

Odnos do Putina je nemška kanclerka Angela Merkel spremenila, ko so v berlinski bolnišnici potrdili, da je bil opozicijski lider Aleksej Navalny zastrupljen!

Nemška kanclerka Angela Merkel je zaradi ruskega kolega Vladimirja Putina vse bolj nervozna, piše Bloomberg. Za ruskega predsednika je Merklova ključni prevodnik za odnose z Zahodom, zato je nanj besna, ker Putin ni pokazal vsaj kanček fleksibilnosti v Navalnyjevem primeru.

Merklova je izredni previdna, kakšen ton bo ubrala v dialogu z Rusijo. Manj kot dve uri po tem, ko so zdravniki v Berlinu ugotovili, da je Navalny verjetno zastrupljen, je  Merklova je zahtevala od Putina, da “nemudoma razišče to dejanje” in identificira vpletene.

Po mnenju neimenovanih nemških uradnikov, bi morala hitrost, s katero je reagirala, za Kremelj biti dovolj jasen signal, kako resno Merklova jemlje to vprašanje.

Vendar pa po besedah ​​Bloomberga nemška kanclerka nima veliko možnosti, da da bi kaj storila, ko gre za Putina. Obsodba zaradi ruske aneksije Krima na terenu ni veliko spremenila, čeprav je bil Putin izključen iz skupine najmočnejših držav iz skupine osem.

In ker se ameriški predsednik Donald Trump  ukvarja le z volilno kampanjo, Angeli Merkel pa se bliža konec zadnjega mandata, lahko Putin počenja, kar se mu zljubi, ker se ne boji morebitnih nemških protiukrepov. 

Mogoče vam bo všeč