Nekategorizirano

Ameriški državni sekretar zahteva od Kitajske, da razkrije prave podatke o obsegu pandemije koronavirusa

V ZDA se je do ponedeljka večer z novim koronavirusom okužilo več kot 164.000 ljudi, umrlo pa jih je 3040. Najhuje je še vedno v zvezni državi New York, kjer je okuženih več kot 67.000 ljudi, mrtvih pa 1227. Samo v mestu New York je okuženih več kot 38.000 ljudi, mrtvih pa 914.

Preberi še:

https://vfokusu.com/post/538829/new-york-amerisko-sredisce-pandemije

Včeraj so nekateri ameriški mediji objavili poziv ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea državam, da naj posredujejo točne in transparentne informacije o obsegu in žrtvah pandemije koronavirusa, za kar se zavzel tudi ameriški predsednik Donald Trump. Informacije ameriški strokonjaki nujno potrebujejo za boj proti pandemiji koronavirusa. ZDA so postale novo in največje žarišče pandemije Covid-19. 

Ministrstvo za zunanje zadeve ZDA je doslej sodelovalo pri repatriaciji 25.000 ameriških državljanov v domovino.

Pri tem je Pompeo posebej izpostavil, da so potrebni podatki iz Italije, Kitajske, Irana, če pa teh ni(majo), pa imajo dezinformacije, zaradi katerih je in bo ogroženih več življenj. Iran je zahtevo ZDA že zavrnil, tudi Kitajci Američanom še niso postregli z realnimi rezultati. Po mnenju ameriških strokovnjakov, so podatki o obsegu in žrtvah pandemije tiče, s katerimi so doslej svetovno javnost seznanjali kitajske oblasti, vsaj desetkrat nižje od realnih.Kitajska že ves čas zavaja svetovno javnost glede resničnega števila umrlih zaradi novega koronavirusa.

Po uradnih podatkih kitajske vlade naj bi jih umrlo 3186, medtem ko nekateri drugi podatki govorijo o bistveno višjih številkah. Potencialno naj bi v tej državi na azijskem vzhodu preminilo kar okoli 7.254.000 ljudi, kar je mogoče sklepati po ukinitvah naročnin za mobilne telefone.

Kitajski Unicom (mobilni operater) je januarja izgubil 862.000 naročnikov, februarja pa 7.254.000, je bilo objavljeno na Redditu.

							 

Newsweek: V Vuhanu morebiti na deset tisoče smrtnih žrtev COVID-19

Ameriški NEWSWEEK je v ponedeljek, 30. marca objavil prispevek z naslovom “V Wuhanu je morebiti na deset tisoče smrtnih žrtev COVID-19, kažejo podatki o številu kremiranih in žar”

V pripevku med drugim piše, da je Peking doslej potrdil okrog 81.000 primerov okužbe s koronavirusom in 3.300 smrti, večinoma v Vuhanu, epicentru izbruha. Vendar pa mnogi, vključno z ameriškimi politiki,  obtožujejo Kitajsko, da zavaja svetovno javnost in navaja manjše število smrtnih žrtev od dejanskega.  

https://nypost.com/2020/03/28/shipments-of-urns-in-wuhan-raise-questions-about-chinas-coronavirus-reporting/?utm_campaign=applenews&utm_medium=inline&utm_source=applenews

Vir: https://www.foxnews.com/media/pompeo-china-coronavirus-data-americans-home

V prid zahtevi ameriškega državnega sekretarja govori tudi zadnja raziskava o številu okuženih in umrlih, je zapisal Mitchel L. Zoler na portalu Medscape. Pri tem se je uprl na podatke raziskav, ki so jih opravili kitajski zdravniki. Analiza je pokazala, da je umrljivost ljudi, ki zbolijo za kitajskim virusom in imajo katero od srčno-žilnih bolezni kar 51-odstotna, pri tistih, ki nimajo teh težav pa samo 5-odstotna. Umrljivost pa je še višja pri tistih, ki imajo povečan srčni encim z imenom troponin T (69-odstotna).

Preberi še: 

https://vfokusu.com/post/537564/neverjetna-teorija-zarote-ko-pa-izves-da-sta-v-

Nobena skrivnost ni, da je zahodna civilizacija zaradi načina prehrane in stresnega življenja bolj nagnjena k boleznimi srca kot preostali (tretji) svet. Res je sicer, da je smrtnost zaradi napredne tehnologije in razvite farmacevtske industrije marsikje po svetu večja, a zdaj se zdi, da pri srčnih bolnikih ni učinkovitega orožja zoper »Wuhan virus« ali »kitajski virus«, kot vse več evropskih medijev uporablja poimenovanje za COVID-19.

Ali gre pri vsem za »teorijo zarote«, da je bil COVID-19 ciljno usmerjen na staro celino, da se razredčijo staroselci v Evropi in naredi prostor tujim prišlekom, ali gre zgolj za naključje, naj si odgovori vsak sam.

Mogoče vam bo všeč