Vir: avza.ba
zanimivoŽivljenje

Ali veste, zakaj je slaba ideja ostati prijatelji z nekdanjimi partnerji?

Če imate dilemo, ali naj ostanete v prijateljskih odnosih z nekdanjimi partnerji , raziskave psihologov kažejo, da bi morali vseeno pobegniti od te ideje. Poleg tega so navedli razloge, zakaj ni dobro ostati prijatelj z bivšimi.

Psihoterapevtka Nina Atwood kot enega izmed razlogov, zakaj ne bi smeli ostati z bivšim v prijateljskih odnosih, navaja dejstvo, da ne morete nenadoma ugasniti svojih občutkov. Mnogi ljudje ostajajo prijatelji z nekdanjimi partnerji, ker mislijo, da bo lažje prebolel razhod, nikakor pa nimajo prav.

Naravno je, da ne želite popolnoma izgubiti tako pomembne osebe v svojem življenju, vendar bo druženje z njo po razhodu praktično onemogočilo brisanje občutkov, ki jih imate do njih. 

Poleg tega boste težje nadaljevali. Ker boste nenehno v bližini bivšega partnerja, se boste težje znebili občutkov izgube in obžalovanja. Po razhodu ljudje potrebujejo čas, da se pozdravijo in razmislijo o novi zvezi, veliko težje pa bo, če bodo ves čas v družbi bivših.

Ko se par razhaja, to običajno ni medsebojna odločitev, zato, če je nekdanji partner še vedno zaljubljen v vas, se izogibajte druženju z njim. 

Po razhodu bo vedno obstajal občutek, zaradi katerega se boste spraševali, ali ste se pravilno odločili, da boste z nekom prekinili, druženje z bivšim pa vas bo še bolj zmedlo.

Poleg tega je druženje z bivšim partnerjem lahko boleče. Nihče ne mara gledati iz prve vrste, ko nekdanji najde novo ljubezen in začne novo romantično zvezo. Če pa se odločite ostati prijatelji z osebo, s katero ste bili nekoč v zvezi, bodite pripravljeni na takšne situacije, ki jih bo vedno neprijetno in boleče opazovati.

Avtor: A.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:zanimivo