Nekategorizirano

Aleš Hojs VSO Marjanu Šarcu: “Kot predsednik Vlade RS zavrnite podtikanja in namigovanja v zvezi z delovanjem VSO!”

Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs je na predsednika vlade Republike Slovenije Marjana Šarca v zvezi z njegovimi odgovori v prispevku ”Lahko tvitajo ali pišejo, kar hočejo. Konec je!”, objavljenem 8. decembra na portalu SiolNET v zvezi z novo načelnico Generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc, naslovil pismo, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Spoštovani gospod Marjan Šarec,

Predsednik vlade Republike Slovenije

V predbožičnem času in po treh mesecih na čelu slovenske vlade ste, gospod predsednik, kot je običajno in kot se spodobi, slovenskim državljanom opisali svoje predsedniške izkušnje in predstavili nekatere načrte za prihodnost. Med drugim ste se 8. decembra oglasili v prispevku, ki ga je Siol Net naslovil “Lahko tvitajo ali pišejo, kar hočejo. Konec je!”. Čeprav so nekatere Vaše izjave, npr. tista, ki kot zgled četrte industrijske revolucije navaja “tovarno pogrebne opreme” v Vašem domačem kraju, nenavadne in najbrž zbujajo pri bralcih začudenje, so nas najbolj vznemirili Vaši odgovori v zvezi z novo načelnico generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc.

Vprašali so Vas, ali je za Vas sporno, da načelnica “obiskuje prireditve Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki ga vodi član SDS Aleš Hojs.” Rečeno je tudi, da “Združenje VSO ni običajna civilnodružbena organizacija, ampak je tesno povezana s posameznimi političnimi strankami, in pogosto reinterpretira dogajanje v času osamosvojitve.”

V odgovoru na te trditve, ki seveda niso nikakršna vprašanja, ste rekli:

“Človeka ne moremo soditi po tem, kakšne prireditve obiskuje. Tudi sam grem v nedeljo v cerkev, hodim pa tudi na partizanske proslave… Sam na prireditve Združenja VSO še nisem šel. Gospo Ermenc bomo sodili po njenem delu…”

Iz Vašega odgovora na novinarjeve trditve je mogoče razumeti, da ste zaradi udeležbe načelnice generalštaba na prireditvi VSO v zadregi. Iz Vašega odgovora je mogoče sklepati, da se Vam zdi obiskovanje cerkve in partizanskih proslav bolj primerno ali celo bolj dostojno kot udeležba na prireditvah VSO, čeprav v tej organizaciji delujemo veterani vojne za Slovenijo in ljudje, ki so največ prispevali k ustanovitvi države, v kateri ste predsednik vlade. Brez njih države in vlade, ki jo vodite, sploh ne bi bilo, torej bi naši organizaciji morali izkazovati zadovoljstvo in spoštovanje. Če že ne zmorete spoštovanja in zadovoljstva, bi kot predsednik vlade vseh Slovencev morali zavrniti podtikanja in namigovanja v zvezi z delovanjem VSO.

Želimo Vam vesel Božič in srečno Novo leto, pri tem pa pričakujemo tudi Vaše pojasnilo o izjavah, ki ste jih morda izrekli v naglici in pod vplivom pristranskih vprašanj.

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve

Predsednik združenja VSO Aleš Hojs

V Ljubljani, 20. decembra 2018

Mogoče vam bo všeč