Nekategorizirano

Afera Mrlak: Na TVSLO so se posipali s pepelom

Po tem, ko je s sobotne spominske slovesnosti za Tonijem Mrlakom, pilotom helikopterja JLA, ki so ga 27. junija 1991 sestrelile obrambne sile nove slovenske države, novinarka TV Slovenija v poročilu zapisala, da je ministrica za obrambo Andreja Katič v svojem nagovoru dejala, da je bila sestrelitev krivična, so se oglasili v Društvu Moris Kočevska Reka in ostro obsodili ministričino izjavo. Predsednik društva in takratni poveljnik Brigade Moris brigadir Tone Krkovič je ministričino izjavo ocenil kot žaljivo za vse osamosvojitelje, zlasti pa za žrtve, ki so padle pri obrambi nove državce Slovenije.

Kar nekaj dni je rabilo Ministrstvo za obrambo, da so posredovali sporočilo za javnost, v katerem zanikajo, da bi ministricsa Andreja Katič izrekla te sporne besede. Zato smo na odgovorno urednico IP TV SLo naslovili vprašanje, kdo zdaj laže, kajti razen demantija MORS se v TV SLO ni oglasil se nihče in se opravičil za grobo manipulacijo v novinarskem prispevku, ki je bil objavljen v Dnevniku 16. junija.

Danes smo dobili odgovor  iz TVS, ki ga objavljamo v celoti:

“V TV Dnevniku v soboto,  16. junija,  smo uporabili napačne besede pri povzemanju ministrice za obrambe Andreje Katič, ki se je udeležila slovesnosti v spomin na pilota Tonija Mrlaka, ki je med vojno za Slovenijo umrl ob sestrelitvi helikopterja JLA. Ministrica za obrambo Andreja Katič ni rekla, da je bil helikopter z Mrlakom sestreljen po krivici, ampak da je šlo za tragičen in nesrečen dogodek ter za nepotrebno smrt zavednega Slovenca. Napako obžalujemo in se zanjo opravičujemo. Popravili jo bomo  v današnjem TV Dnevniku in na našem spletnem portalu.”

 

Lep pozdrav,

Nataša Rijavec Bartha 

urednica DIO IP TV SLO

Mogoče vam bo všeč