Nekategorizirano

65 letnik iz Đakova v avtobusu, za katerega ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja, peljal 93 migrantov proti Sloveniji

Zagrebški jutranji.hr poroča o nevsakdanjem ulovu hrvaške policije. Policija naj bi pri na avtocesti Reka-Zagreb  Vrbovskem  prijela 65-letnega voznika iz Đakova, ki je vozil avtobus poln ilegalnih migrantov. Novi list piše, da jih je bilo skoraj sto, osem se jih je vozilo v tovornem prostoru.

Po neuradnih, informacijah aretirani Jure Tokalić nima niti vozniškega dovoljenja za vožnjo avtobusa. Migrante je pobral blizu Donjega Lapca 3. septembra, za njihov prevoz do Jadranskih vrat pa naj bi prejel pet tisoč evrov. Za potne stroške so mu plačali štiri tisoč kun vnaprej.

Dva migranta, ki sta bila v tranzitu skozi Hrvaško proti Sloveniji sta bila hospitalizirana v reškem KBC.  Zaradi simptomov bolezni covid 19 sta se prijavila na Kliniko za nalezljive bolezni, kjer so ju zadržali na zdravljenju.

Novi časopis piše, da so bili na avtobusu ilegalni migranti iz Pakistana, Afganistana in Bangladeša. Voznik je rabil denar za, kot je dejal, življenje in nakup grobnice. Po aretaciji je bil obsojen na enomesečni pripor.

Migrante prav gotovo ni peljal v notranjost Hrvaške, temveč v bližino hrvaško slovenske meje, ki bi jo verjetno prečili nekje na območju Bele krajine.

Mogoče vam bo všeč