Nekategorizirano

56. AGRA s posebno pozornostjo do mladih kmetovalcev

Danes so se na sejemskem prizorišču v Gornji Radgoni odprla vrata  že 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra, ki letos posebno namenja mladim v agroživilstvu, kot država partnerka pa na letošnji Agri sodeluje Makedonija.

Zbrane je kot svečani govorec nagovoril predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Damijan, ki je tudi odprl sejemsko prireditev. Med drugim je v svojem govoru povedal: »Zelo sem vesel, da je bilo ob tem obhodu videti veliko mladih kljub nekoliko slabšemu vremenu. Bi pa poudaril in res povabil vse, da se sejma udeležijo, pridejo pogledat, kako se mi kot podeželska mladina predstavljamo, kaj so naše aktivnosti in kako pomembne so mladi kmetje za prihodnost.«

Kmetijsko-živilski sejem bo odprt do prihodnjega četrtka, 30. avgusta, na njem pa se predstavlja 1840 razstavljalcev iz 32 držav, spremlja pa kopica strokovnih in drugih obsejemskih prireditev ter bogata živinorejska razstava. Med drugim bodo EU poslanci jutri spregovorili o spremembah pri financiranju skupne kmetijske politike, kohezijske politike, socialnih in izobraževalnih programov EU po letu 2020. Na okrogli mizi bodo sodelovali Dr. Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič, ki bo jutri tudi gostitelj okrogle mize o projektu “pametnih vasi.”

Mogoče vam bo všeč