Nekategorizirano

15. Blejski strateški forum o izzivih in priložnostih v obdobju po Covid-19

V ponedeljek, 31. avgusta 2020 bo gorenjski biser prizorišče tradicionalnega dogodka, ki bo tokrat v ospredje postavil svet in z njim človeštvo, ki ju je prizadela pandemija koronavirusa.
Naša sposobnost razumevanja, prilagajanja in ublažitve negativnih posledic Covid-19 bo določila naš prihodnji politični, varnostni in gospodarski doseg. Evropska unija mora, v tej novi realnosti, z zgledom voditi prelomni projekt, ki na novo določa odnose med državami, regijami in družbami ter spodbujati in varovati vrednote, ki so nam omogočile uspeh in razvoj.

Ob koncu celodnevnega programa, bo velike pozornosti deležna tudi razprava z naslovom: «Ali je prihodnost kibernetskega prostora zgolj polje konfliktov?«. Strokovnjaki, na čelu z moderatorjem dr. Urošem Svetetom, direktorjem uprave RS za informacijsko varnost, bodo med drugim poskušali pojasniti kaj lahko storimo za zaščito kritične infrastrukture in predstaviti najboljše prakse za preprečevanje, odvračanje in odzivanje na kibernetske grožnje.

Beseda bo tekla tudi o tem, kako lahko vlade skupaj z zasebnim sektorjem združijo moči v tem prizadevanju ter nenazadnje, kaj je mogoče storiti na mednarodni ravni, da bodo storilci prekrškov ustrezno sankcionirani, z namenom odvrnitve od nadaljnjih in drugih kršitev.

Mogoče vam bo všeč