Nekategorizirano

11 razlogov, da ne zaupate knjigi Mary Trump

V ZDA so prvi dan po izidu prodali skoraj milijon izvodov knjige nečakinje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, katere izid je hotela predsednikova družina s tožbo ustaviti, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v četrtek sporočil izdajatelj.

Mary Trump v knjigi Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najbolj nevarnega človeka na svetu predsednika ZDA ne prikazuje v pozitivni luči

Doktorica psihologije, sicer hčerka predsednikovega pokojnega starejšega brata Freda Trumpa mlajšega, v biografiji med drugim trdi, da Donald Trump izpolnjuje vse kriterije za narcisa. Očita mu tudi nevednost in precenjevanje samega sebe. Bela hiša biografijo označuje za knjigo laži.

 

1.       Mary Trump ima močno politično stališče, ki ga stric ne deli: je registrirana demokratka, poroča newyorški državni volilni odbor. Twitter račun je registriran pod njenim imenom, vključuje twitte, ki podpirajo Hillary Clinton, s katero se je Trump spopadel na volitvah 2016. Twitta  tudi v podporo “Black Lives Matter” in čustvene simbole mavrične zastave LGBTQ skupnosti.

 

2.       Ni bila srečna, da je bil izvoljen Donald Trump: Mary je bila vabljena na zabavo svojega strica po volitvah leta 2016. Na zabavi se ni prikazala  zaradi strahu, da ne bo mogla obvladati svoje evforije, ko bi bila Clintonova razglašena za zmagovalko.” Ko je Donald Trump zmagal, je twittnila: “To je ena najhujših noči v mojem življenju. Kaj je narobe s to državo? Bojim se, da ameriški eksperiment ni uspel. “Da je izgubila je neizgovorljivo. “

 

3.       Njen lastni brat pravi, da Trumpova družina ni odvzela bogastva: Fred Trump III oporeka trditvi njegove sestre, da so bili izrezani iz dedove volje, kar je povzročilo grdo tožbo, ki je bila mirno poravnana. V izjavi za Daily Mail je dejal: “Mary in jaz sva od družine prejela velik finančni poravnavo.” Mladi Fred ima dobre odnose s stricem Donaldom.

 

4.       Prekinila je železni sporazum o ne razkrivanju podatkov: V skladu s finančno poravnavo je po besedah ​​Freda Trumpa III skupaj z Mary podpisal pogodbo o ne razkritju. “Bili smo več kot pripravljeni privoliti v izvajanje določb o razkritju, ki so jih v tistem času odobrili in priporočili naši odvetniki in svetovalci,” je povedal za Daily Mail. “Po mojem mnenju so te določbe poravnave iz leta 2001 sporazum še danes velja in je zavezujoč, zato jih še naprej spoštujem. ”. Trumpov brat Robert trenutno na sodišču zvezne države New York toži Mary zaradi kršitve določbe o razkritju.

 

5.       Številne trditve v njeni knjigi niso viri iz prve roke: knjiga na primer trdi, da je Trump, medtem ko je srednješolec “zaposlil pametnega otroka s slovesom, da je dober preizkuševalec, vzel svoje SAT zase”. in “dobro plačal njegovemu prijatelju.” Spletna poročila kažejo, da je Shapiro umrl leta 1999 v starosti 52 let.

 

6.       Mary je kršila osnovno pravilo psihoterapije: Mary, ki ima doktorat iz psihologije inje tudi usposobljena psihologinja, navaja, da njen stric “izpolnjuje merila za antisocialno osebnostno motnjo, ki v svoji najhujši obliki na velja za sociopatijo, v milejši pa gre za kronično zlonamernost, aroganco in neupoštevanje ter nespoštovanje drugih. “” Kljub diagnozi, predsednik ni bil nikoli njen bolnik. S ponudbo diagnoze je kršila “Goldwater pravilo”, ki pravi, da “psihologi ne bi smeli diagnosticirati žive javne osebe preko medijev, sploh če ta ni bila nikoli zdravstveno pregledana iz njihove strani.”

 

7.       Na nacionalni televiziji se je pojavila, da je brila norca iz svoje lastne knjige: Mary Trump je bila gostja “The Late Show with Stephen Colbert” na CBS-u, da je razkrila ponarejene odlomke iz njene knjige, med drugim “Ko mi je rekel, naj potegnem prst, je prdnil in obtožil Obamo. ” Drugi: “Vsakič, ko je pripeljal domov novo teto, je rekel:” Ne naveži se. “

 

8.       Zaničuje Trumpa za denar? Prejšnji mesec je predsednikov brat Robert Trump dejal, da je Marijina knjiga poskus, da bi izkoristila svoj priimek za čim večjo reklamo. V New York Timesu jo je obtožil, da poskuša “senzacionirati in napačno opredeliti naše družinske odnose … zaradi lastne finančne koristi.”

 

9.       Hiti objavljat: politični dopisnik National Revije Jim Geraghty predlaga, da njena knjiga hiti k objavi, ker je morda rok uporabe omejen: “Washington Post ugotavlja, da odkar je Donald Trump leta 2015 napovedal kandidaturo, Mary Trump ni rekla ničesar javno o njem,” ‘piše Geraghty. “Cinik bi lahko zaključil, da bo Trump 20. januarja popoldne že tako nekdanji predsednik, zato bosta priložnost za pisanje takšne knjige (in trg zanjo) kmalu usahnila.

 

10.   Ali Mary Trump dela reklamo za Joea Bidena? Zdi se, da je to tisto kar meni dopisnik CNN-ja Brian Stelter, ki je njeno delo označil za “v bistvu proti-Trumpovo kampanjsko knjigo.”

 

11.   Mrtvi moški (in ženske) nimajo besede – Dead Man Tell No Tales: Knjiga navaja ali parafrazira veliko ljudi, ki ne zmorejo več govoriti sami zase. Oče Mary Trump – Fred Trump Jr. je umrl leta 1981, njeni stari starši, Fred Trump Snr. in Mary Anne MacLeod Trump, pa leta 1999 in 2000.

 

 

 

 

  Zato vam raje priporočamo branje knjige  Davida Horowitza: BLITZ: Trump Will Smash the Left and Win, ki je tudi najbolj prodajana knjiga na Amazonu.

 

Kdo pa sploh je David Horowitz?

David Horowitz je priznani konservativni mislec, pisatelj, komentator ter ustanovitelj in izvršilni  direktor Centra za svobodo Davida Horowitza v Los Angelesu, katerega poslanstvo je „braniti svobodne družbe, ki so pod napadi sovražnikov od znotraj; ” nadalje pa zagovarjati načela svobode posameznikov, pravne države, zasebne lastnine, omejene vlade in ponovne vzpostavitve akademske svobode v ameriških šolah. Freedom Center izdaja spletno revijo novic FrontPageMag.com, kjer Horowitz deluje kot glavni urednik. David Horowitz je odraščal v “rdeči plenici” v komunistični skupnosti v Sunnysideu v Queensu in bil eden izmed ustanoviteljev Nove levice v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in urednik njene največje revije Ramparts; vendar prisiljen soočiti se z nekaterimi težkimi resnicami o politični levici, je Horowitz na koncu našel politični in intelektualni dom kot konservativni aktivist. Kulturna kritičarka Camille Paglia je o Davidu Horowitzu povedala: “Spoštujem proznega in strogo ne-sentimentalnega Davida Horowitza kot enega najbolj izvirnih in pogumnih političnih analitikov v Ameriki … Mislim, da bodo kulturni zgodovinarji še stoletja naprej videli Davida Horowitza kot duhovnega in politična odiseja, paradigmatičnega za naš čas. “

Kratek opis knjige

BLITZ razkriva, da so bili napadi na Trumpa najbrutalnejši doslej. Zaslepljena z globokim sovraštvom do predsednika in njegovih politik, je levica obupno poskušala očrniti Trumpa v neuspeli obtožbi. Horowitz kaže, da so bili njihovi napadi – usmerjeni na človeka, katerega misija je bila “izsušiti močvirje” in “narediti Ameriko spet veliko”, spremenili Trumpa v skorajšnjega mučenika.

V BLITZ boste našli šokantna razkritja:

 – Leva: največja nevarnost za Ameriko predstavlja levica – njihov program vam bo dal misliti.

 – Kako je domoljubje nenadoma postalo „beli nacionalizem“, ki je Trumpa povezoval s Hitlerjem in KKK.

 –  Naraščajoča sekularnost levice in to, kako bo to vplivalo na sovraštvo proti kristjanom.

 – Zakaj vsako prizadevanje za demoniziranje Trumpa in njegovih podpornikov propade.

 – Obamov dnevni red: kako nekdanji predsednik meče veliko večjo senco na Trumpove politične stiske, kot ste si kadarkoli predstavljali.

 – Genij: kako je Trumpova briljantna strategija delovala in bo še naprej delovala, zaradi česar bo leta 2021 ponovno postal predsednik!

Prilagamo pa tudi povezano kjer lahko to knjigo tudi kupite

 

Mogoče vam bo všeč