Skupinska slika udeležencev 13. Pučnikovega pohoda
V fokusu

Zvesti tradiciji in poklonu očetu slovenske državnosti: «13. Tradicionalni Pučnikov pohod na Boč«

Nedelja kot takšna je bila  še lepša za pohodne dejavnosti in druženja na prostem je bila kot naročena. Idealna in primerna  za spomin na očeta slovenske državnosti dr. Jožeta Pučnika. Temu že vrsto let  članice in člani SDS iz odbora v Rogaški Slatini in vsi ki vedo kaj je pravzaprav dr.  Jože Pučnik za slovensko državnost in samostojnost, mu   namenijo obeležitev v obliki pohoda.

Pohodniki na štartu v Zgornji Kostrivnici..

Zato je 12. septembra 2021  potekal že 13. Pučnikov pohod na Boč. Pohod ima vseslovenski pomen. Udeležijo se ga pohodniki od blizu in daleč. Zaradi znanih razlogov lansko leto ni bilo možnosti za izvedbo. Letos  so se zbrali v Zgornji Kostrivnici, od koder so se v odličnem vremenu podali proti Boču. Vse skozi jih je spremljalo sonce in modre barve neba. Simbolnost in nekaj kondicije v nogah gresta skupaj in pripeljeta do cilja. Tako kot vedno uspešno in veselo.

Darko Cverlin, predsednik lokalnega odbora SDS iz Rogaške Slatine je  pozdravil  tam prisotne in  v nekaj besedah  predstavil dr. Jožeta Pučnika in njegovo pomembnost pri osamosvojitvi naše države. Ta pomen je toliko vreden,  da smo ga dolžni negovati, gojiti in vzdrževati, tako kot je pomembna demokracija,  ki je pogoj za obstoj družbe. Glede na  dane okoliščine, je bilo potrebno  upoštevati  PCT pogoj, kar je bil  korak do   odlično  preživetega   septembrskega dne.

Pred Planinskem domu Pod Bočem

Pohod je bil  organiziran kot poklon v spomin na očeta slovenske državnosti  in vrnitve meščanske demokracije v Slovenijo, dr. Jožeta Pučnika.

Vane  T. Costa

foto: HS

Mogoče vam bo všeč

Več v:V fokusu