Nekategorizirano

Zmago Jelinčič Plemeniti: V vladi želim prevzeti resor kulture

Na včerajšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah se je v Državni zbor po sedmih letih vrnila tudi nekoč že parlamentarna SNS, ki ji je svoj glas zaupalo  4,20 odstotka volivcev. Volilni izplen ji je namenil štiri poslanske sedeže v Državnem zboru. Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je za spletni časopis V FOKUSU priznal, da je k volilnemu uspehu njegove stranke delno prispevala tudi nova migrantska kriza. 

“Težko bi rekel, da le migrantska kriza, ki v Sloveniji na žalost še ni udarila z vso silo, saj uradni mediji skrivajo resnico in lažejo o resničnem obsegu migrantskega vala. K volilnemu uspehu je pripomoglo tudi to, da so ljudje ugotovili,  da so jih vse dosedanje vladajoče stranke v Parlamentu vlekle za nos, jim zakrivajo realno podobo o stanju in razmerah v državi, življenje pa je v bistvu vsak dan hujše in slabše.”

Kako komentirate dejstvo, da je pred vrati Državnega zbora vnovič ostala SLS, čeprav je tudi ta stranka v predvolilni kampanji zaradi naraščajočega vala migrantov glasno zagovarjala neprodušno zaprtje južne meje s Hrvaško?

“Prva je na nevarnost migrantskega vala opozorila naša stranka, SLS je bila nekolikanj prepozna. Zaradi tega so nas celo preko tožilstva preganjali zaradi sovražnega govora, ker smo pročelje sedeža stranka opremili z napisom “Migranti ven iz države.” Še v petek, tik pred volitvami, smo dobili od policije zahtevo, da pojasnimo, kdo je ukazal namestitev tega napisa. Zdaj upam, da se bo to sedaj v Sloveniji spremenilo. Kot rečeno, v SLS so nekoliko prepozno ugotovili, da jim lahko opozarjanje na migrantsko krizo prinese dodatne glasove. Šlo je zgolj za nabiranje političnih točke, ne pa za iskreno željo, da se ta problem uredi.”

Volilna zmaga s skoraj 25% zbranih glasov je pripadla SDS. Še preden so se prešteli vsi glasovi volivcevm, so se med političnimi analitiki in novinarji pojavila ugibanja o morebitnih koalicijskih partnerjih Vlade, ki bi jo sestavil Janez Janša. Poleg vaše stranke, v SNS ste že pred volitvami napovedali vstop v koalicijo s SDS, koga še vidite v tej vladi?

“Težko bi napovedoval. Pred volitvami predsedniki strank razmišljajo na en način.Ko pa so soočeni z rezultati volitev, se to razmišljanje spremeni. Zato težko napovedujem, kako se bodo premešale karte.Za kaj takega bo potrebno počakati nekaj dni, morda paše dlje.”

Sami ste že napovedali, da vas v koalicijskem povezovanju zanima sedež ministra za kulturo?

“Želim si prevzeti področje kulture, ker je treba na tem področju narediti ogromno. Pod kulturni resor sodi javna RTV in vse ostale medijske hiše. Pod kulturni resor sodijo tudi različne nevladne organizacije, čeprav se sam vprašam, kaj ima Mirovni inštitut početi v resorju kulture, pa še nobene vojne ni v Sloveniji!? Ve pa se, da so bile vse te nevladne organizacije ekspoziture vladajočih levičarskih strank, ki so jih izdatno financirale, na odgovorna mesta nameščale svoj kader, ki so besedno, pa tudi drugače, terorizirali slovensko občestvo. Še posebej s tem ko so določali, kaj je sovražni govor, kaj se sme govoriti in kaj ne! Želeli so uvesti hujšo diktaturo in cenzuro kot je bila v katerem koli obdobju na področju Jugoslavije in se lahko primerja z doloćenim obdobjem Hitlerjeve Nemčije ali Sovjetske zveze.”

Kakšna je pri tem vloga madžarskega magnata Soroša?

“Po mojem mnenju je Soroš s svojim kapitalom financiral Levico, ki jo vodi Luka polMesec. Dejstvo je, da njihov vzpon temelji na starih floskulah, ki so jih v letu 1917 v Rusiji uporabljali takratni boljševiki, kar je pripeljalo do strahotnega zloma demokracije in eskaliranja krvave diktature v Sovjetski zvezi. Prepričan sem, da za njimi stoji Soroš, ki finanacira nekatere politične stranke, pa tudi veliko število nevladnih organizacij, seveda s podporo te vlade, ki je bila doslej na oblasti.” Po mnenju Zmaga Jelinčiča Plemenitega se je lahko Sorošev duh čutil na petkovih demonstravijah levice na Trgu republike. “To je bilo orkestrirano, ker je namreč izredno težko pritegniti tolikšno število ljudi, če v ozadju ne bi bila odlična organizacija in velika finančna sredstva. To po svoje potrjujejo tudi nastopajoči govorci. Šlo je za aktiviste določene opcije, naučene in plačane z določenega vira, ki hoče destabilizirati in uničiti Slovenijo. Izrečena gesla in parole na shodu so stokrat bolj sovražna od slehernega govora katerega koli politika, ki mu obešajo sovražni govor.”

Kako Zmago Jelinčič ocenjuje populacijo, ki se je zbrala na Trgu republike.

“Dejal bi, da je bila med njimi peščica upokojencev, drugače pa je šlo za mlado populacijo, za katero bi lahko z gotovostjo trdil, da nihče ne hodi v službo, si z delom služi vsakdanji kruh. Med njimi je bilo tudi veliko levo usmerjenih študentov, ne iz tehničnih fakultet, ampak v največji meri iz FDV in FF.”

Mogoče vam bo všeč