Konvencija SDS Medvode
SlovenijaVolitve

Zmaga in nadaljevanje poti na zdrav in uspešen način, je edino kar šteje v tem trenutku za SDS in slovenskega človeka

Včeraj, 19. 4. 2022,  smo se članice in člani iz vse Slovenije  zbrali v Medvodah na predvolilni konvenciji. Konvencija je potekala v vedrem in optimističnem  vzdušju.

V športni dvorani v Medvodah, ki je gostila letošnjo volilno konvencijo, se  nas je zbralo približno 2000 ljudi. Množico članov SDS je preveval optimizem, med udeleženci konvencije se je širila dobra volja, ki je niso skazile občasne dežne kaplje in temni oblaki.

Romana Tomc podpredsednica SDS

Na prireditvi, ki jo je bogatil obsežen kulturni program, je nastopil vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke Manfred Weber, podpredsednica SDS Romana Tomc, nekdanji poslanec in državni sekretar Vinko Gorenak in minister za kulturo Vasko Simoniti.

Manfred Weber ELS

Romana Tomc: Prepoznati bomo morali sile, ki nas delijo in jim odločno reči ne!

Podpredsednica SDS je v začetku nagovora povedala, da je SDS vedno bila in bo ostala največja zagovornica EU, kot edinstvene povezave, ki nam zagotavlja varnost, svobodo, človekove pravice in dostojanstvo pa tudi ugodno gospodarsko okolje. »Če želimo ohraniti evropski prostor, evropsko kulturo in evropske vrednote, bo mogoče potrebno stopiti korak nazaj v naših, včasih celo nerealnih ciljih, samo zato, da bi lahko naredili dva koraka naprej. Prepoznati bomo morali sile, ki nas delijo in jim odločno reči ne. Postati bomo morali bolj samozavestni.«  SDS dvakrat predsedovala Svetu EU in da smo na to upravičeno ponosni na doseženo.

Vinko Gorenak: pred  več kot 23 leti sem sprejel pravo odločitev, tako kot ste jo vi sedaj . Poleg poguma in prepričanju ki ga imate je  tukaj bistvena sestavina vašega početja  delo z  ljudmi  in kvaliteten pristop. V vas vidi takšne osebnosti , ki to znate, zmorete in  verjamete v to.

Glavni govornik dogodka je bil predsednik vlade in Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Janez Janša, predsednik SDS in osrednji govornik na konvenciji

Janez Janša: V tem mandatu je bilo storjeno vse, kar je mogoče!

Sledil je vrhunec prireditve, govor, ki ga je občinstvo čakalo. Na oder je stopil predsednik stranke Janez Janša, občinstvo pa je začetek govora pospremilo z gromkim aplavzom.

Predsednik vlade in stranke je uvodoma dejal, da je bilo v preteklem mandatu storjeno vse, kar je bilo mogoče in še več. »Tisti, ki ste garali med tem mandatom to veste in ko pogledam po tej dvorani, ste tukaj vsi.« Nadaljeval je z opažanjem, da se med volilno kampanjo ne govori o prvem delu trenutnega mandata, temveč le po drugem, ki ga je vodila Slovenska demokratska stranka. Kot je dejal, se opozicija in mediji osredotočajo zgolj na napade rezultatov SDS, medtem, ko o lastnih dosežkih molčijo.

Mediji se prav tako ne osredotočajo na »čudeže«, ki se ta trenutek odvijajo v Sloveniji. Hudomušno je pripomnil, da je očitno mogoče v tujini odpirati račune, na katere se čudežno steka denar, pri čemer je ciljal na nedavno razkritje bančnih računov v tujini, protikandidata Roberta Goloba. Spomnil je tudi na čudežno potrošnjo sredstev za študije dolgotrajne oskrbe, za katere je bilo potrošenih 70 milijonov evrov. To je primerjal z efektivnostjo vlade, ki je zakon končno sprejela.

Janez Janša: Pokazali smo razliko!

Po predsednikovih besedah je SDS pokazala razliko med preteklimi vladami in trenutno vlado, zaradi česar je stranka tudi pod konstantnimi napadi. »Ta razlika je tista, zaradi katere bi nam radi preprečili še en polni mandat. »Če s tem tempom nadaljujemo še en polni mandat, potem bo razlika tako očitna, da lahko pripeljejo kakršenkoli nov obraz, iz kakršnegakoli golobnjaka, pa jim ne bo nič pomagalo,« je dejal Janša.

»V zadnjih dveh letih smo dokazali, da obstaja, ki ji je mar. Vlada, ki v krizi pomaga. Pomaga vsem, brez dvojnih meril. Predstavljajte si, kako bi bili uspešni, če nam ne bi nagajali.« Spomnil je na 10 proti-koronskih paketov, veliko več, kot so sprejele druge države EU. Opozoril je, da danes opozicija trdi, da bodo z enim zakonom razveljavili vse zakone, za katere menijo, da so škodljivi. »Pravijo, da bodo razveljavili vse, kar je za njih škodljivo. Škodljivo je očitno vse, proti čemur so glasovali. Poglejte, pri čemur so glasovali proti in se primite za denarnice,« je opozoril Janša.

Nato je spregovoril o vojni v Ukrajini, ki poteka v naši neposredni soseščini. Spomnil je, da v Ukrajini poteka boj za naravna bogastva in da je bila prav Evropska unija tista, ki je nastala kot rešitev, ki preprečuje vojne prav za naravne resurse. Nato je usmeril pozornost v Slovenijo in se vprašal, kje bi bila Slovenija, če je od osamosvojitve ne bi definirali spori, temveč sodelovanje. Napovedal je boj za sodelovanje in spravo v Sloveniji, sodelovanje in širitev Evropske unije ter sožitje kultur.

Slovenijo bomo popeljali med 15 gospodarsko najbolj uspešnih držav

»Slovenijo bomo popeljali med 15 najbolj gospodarsko razvitih držav. Takrat bomo lahko merili proti prvemu mestu,« je dejal predsednik vlade in SDS, ob tem pa spomnil, da ima Slovenija silne potenciale. »Nobenega razloga ni, da bi se počutili drugorazredne, da tega ne bi videli, da tega ne bi znali izkoristiti,« je dejal predsednik SDS. V medijih se po predsednikovih besedah sicer širi defetizem, katerega čas je mimo, saj je slovenski narod dozorel.

V zaključku govora je povedal, da se ne zanaša na predvolilne ankete, saj jih je bilo v preteklih letih veliko in da se zmaguje na volitvah, ne na predvolilnih anketah. Napovedal je boj za sleherni glas povsod, kjer delajo svobodni ljudje. »Tokrat ne bomo dopustili, da bogata Ljubljana premaga celotno ostalo Slovenijo. Vsi si zaslužimo enake možnost!«

Janez Janša: Slovenija potrebuje veselje do življenja

Govor je sklenil z mislijo, da je bilo poniževanja Slovenije dovolj. »Upokojenci si zaslužijo višje in stabilne pokojnine. Zaslužijo si dostojanstvo in medgeneracijsko sožitje. Gospodarstvo si zasluži manj birokracije, zasluži si pomoč pri zelenem in digitalnem prehodu ter manjše davke. Delavci si zaslužijo dobro plačana delovna mesta, tudi delavci si zaslužijo dostojanstvo in 13. plačo. Mladi si zaslužijo uspeh v življenju, ki ni odvisen od tega, kje se rodijo. Matere si zaslužijo dodatno pokojninsko dobo za vsakega otroka. Slovenija potrebuje veselje do življenja.

Nuša Derenda

Nuša Derenda, Ansambel Gašperji, Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt, Omar Naber in  Oktet Žetev so prispevali  na  najboljši način k pravemu in pristnemu vzdušju.  Eva Irgl vodila in izpeljala celotno prireditev z odliko.

 

Odigrajmo tekmo do devetdesete minute in na koncu  bomo dvignili zmagoslavni pokal. Za ta pokal bomo zaslužni vsi, ki smo na kakršen koli način prispevali k odlični tekmi,  upajmo z  tudi fer sojenjem  in nedvoumnim rezultatom, ki sliši na ime ZMAGA.

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija