O nesprejemljivosti evtanazije( Foto.: iStock/STA)
EvropaSlovenijaZdravjeŽivljenje

Življenje je eno! Evtanazija, ne!

V okviru Združenja   Srebrna nit, bi naj včeraj  zaprosili za določitev šestmesečnega roka, v katerem bodo zbirali 5000 podpisov za vložitev predloga zakona v DZ. Predlog ima varovalke, da ne bo zlorab, so pojasnili. Seveda so tukaj drugi resnični predlagatelji,  le paravan je tale »cvirn«

 

Na to so se odzvali v Slovenski demokratski stranki kjer  ostro nasprotujejo evtanaziji. Predstavniki levih strank pod krinko društva Srebrna nit so v Državni zbor vložili pobudo za začetek zbiranja podpisov za vložitev predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

Malo karikiram ampak, bodo kmalu določili »delegate«, ki bodo delegirali poznavalce za določitev mojega ali tvojega konca. Pred tem bodo še pošiljali  »srebrno nitno« nadležno ekipo po domovih, bolnišnicah.

 

Uzakonitev evtanazije ni “šprint” na 100 metrov!!!??

Posebej ko vemo,  da je tema evtanazije občutljiva tema, ki od celotne družbe zahteva široko in temeljito razpravo. Predlog zakona, za katerega je bila v Državni zbor vložena pobuda, pa je bil pripravljen v zelo ozkem krogu posameznikov. Poleg tega, kot smo slišali, predlog zakona niti nima podpore oziroma soglasja zdravniških organizacij. Pa tudi podpore ne, razen Levice, ki je  v vsem drugačna, radikalna in opozitna normalnemu, tradicionalno zdravemu dojemanja družbe in okolja kjer se ta življenja dogajajo.

 

V Slovenski demokratski stranki vedno  do sedaj,  in v  bodoče,   bodo zagovarjali svetost življenja, čemur sledi tudi slovenska Ustava, ki govori o nedotakljivosti človekovega življenja. Ustavna kategorija do življenja ni in ne sme biti prečna pot do dosege cilja, ki je onstran vsega ustaljenega in normalnega. Nedotakljivost je sveta.

 

 

Evtanaziji  kot pravijo v Slovenski demokratski stranki nasprotujejo, so  pa vedno pripravljeni na pogovor o svetosti in nedotakljivosti človekovega življenja. Dejstvo, da je bila pobuda v Državni zbor vložena v času pred veliko nočjo, ko kristjani slavimo Kristusovo vstajenje in večno življenje, pa ocenjujemo kot nespoštljivo in arogantno.

Bolj absurdnega in deplasiranega pa res ne. Do kod lahko gredo skrunilci in uničevalci normalnega, svetega in preprosto dojemljivega, kot je svetost človekovega življenja?

Vane T. Costa

Vir: vtc&sojsds

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa