izobraževanjekolumnaSlovenijaŽivljenje

Živeti delovno srečo – Dobrodošli v srečnem decembru

Če se sprašujete, kdaj pričeti s prazničnim razpoloženjem, je odgovor – sedaj. Številni strokovnjaki potrjujejo, da nas okraševanje, še posebej tisto zgodnje, osrečuje. Strokovnjaki pravijo, da lučke, okraski, smrekica, svečke, barve ustvarijo v naših mislih premik, ki prinese srečo. Nekoliko preusmerijo našo pozornost stran od običajnih vsakdanjih misli, prebudijo čustva, ki spijo v nas, prijetne spomine.

Običajno v tem času pogosteje in raje pomagamo drugim. Posledično se spremeni tudi naše življenje; ko osrečujemo druge, namreč osrečujemo sebe. In dovolj je že, da zaželimo dober dan ali srečne praznike šoferju, uslužbencu na banki, prodajalki,… in jih povprašamo, kako se počutijo; sploh tiste, ki delajo takrat, ko drugi preživljajo trenutke doma z družinami. Lahko pomagamo nekomu v bližini; spečemo kekse za starejšega soseda, ga obiščemo in poklepetamo, ali pa se pridružimo kakšni prijazni akciji, ki je organizirana v naši bližini.

https://unsplash.com/photos/yMZlegRAjxQ

 

Ljudje se po naravi raje družimo s tistimi, ki so dobre volje, odprti, pozitivni, prijazni. In v prazničnem času smo še toliko bolj dovzetni za nova poznanstva, pogovore, druženje, zabavo. Vsi si želimo pripadati in biti del plemena. Poskusimo s srečo, še vedno se lahko po praznikih vrnemo na stara pota, če nam bodo še blizu.

To je tudi čas, da razmislimo o sebi in svoji prihodnosti, da sprejmemo odločitve, da naredimo načrt. Vzemimo si čas in zapišimo vse, kar je dobrega, lepega, pozitivnega v našem življenju. Obrnimo svoje razmišljanje na glavo. Da pridejo na plano tudi tiste skrite ideje.

Obesimo lučke, okrasimo drevesce, navijmo božično glasbo, zaplešimo in zapojmo. Natočimo si kozarec najljubše pijače, specimo slastno pecivo, prižgimo svečko, poglejmo zabaven film. Potopimo se v praznike. Skočimo vanje na glavo. Odločimo se, da bomo v prazničnih dneh počeli to, kar nas res veseli, kar smo že vedno hoteli poskusiti, pa nam je zmanjkalo časa ali pa poguma. To je čas čudežev. Preberimo pet knjig, za katere si nismo vzeli časa, spletimo kapo in šal, dokončajmo sliko, ki pozabljena stoji v kotu. Pojdimo na dolg sprehod, pokličimo prijatelje. Sosedom v nabiralnike nastavimo čestitke. Igrajmo klavir, igrajmo družabne igre, napišimo čestitke vsem starim sošolcem. Kupimo si darilo, ker najbolje vemo, kaj si želimo. In bodimo hvaležni, da si to lahko privoščimo. Idej je nešteto.

Jaz sem tudi že v prazničnem vzdušju. Božični filmi, adventni venček, božične pesmi, lučke na ulicah, trgih in doma, praznični palčki, peka piškotov, srca se polnijo s hvaležnostjo in toplino, delam inventuro narejenega in načrtujem prihodnost

https://unsplash.com/photos/RpWCPDxMcSo

 

Praznično razpoloženje osrečuje tudi na delovnem mestu

Ko je zunaj tema, mraz, megla, dež, veter – je težko motivirati sodelavce. Toda, ko pride veseli december, se vzdušje kar nekako spremeni. V ekipah zaveje optimizem. Praznično veselje je odličen način za druženje, dvigovanje sreče na delovnem mestu, nadgradnjo odnosov med sodelavci, v takšnem okolju pa je tudi uspeh neizogiben. Pogovorimo se s sodelavci, kaj bi želeli. Da se bomo čim boljše imeli.

Majhne stvari nas bodo zazibale v prazničnega duha tudi na delovnem mestu in ogrele okolje še za stranke in poslovne partnerje. Skupaj lahko okrasimo prostore; tiste »resnične« ali pa virtualne. Pri tem se lahko izjemno zabavamo in se povežemo. Organiziramo si poseben dan v božičnih puloverjih in majicah. Pripravimo lahko celo tekmovanje za najgrši ali najbolj kičast pulover. V bistvu je tretji petek v decembru celo Dan grdih božičnih puloverjev. Praznujmo majhne in velike uspehe, lahko pa tudi neuspehe, iz katerih smo se veliko naučili. Povežimo se in pomagajmo tistim, ki to potrebujejo. Lahko smo prostovoljci, se pridružimo kakšni organizirani akciji ali pa si izmislimo čisto svojo, s katero v lokalnem okolju praznike polepšamo tistim, ki rabijo veliko pomoči

Ker si vsi želimo preživeti čim več časa z družino, je lahko skrajšan delovni čas v tem obdobju majhna poteza, ki prinese na obraze zaposlenih in njihovih družin velike nasmehe, prav tako pa prispeva k boljšemu ravnotežju med zasebnim in poslovnim življenjem.

Dobro bo delo, saj lahko imajo sodelavci ob zaključku leta še posebej veliko dela, lahko so v stresu zaradi visokih stroškov, povezanih s prazniki, mogoče jim praznični čas ni všeč ali pa se počutijo osamljeni. In ne nazadnje; spoštujmo tiste, ki ne praznujejo iz kakršnihkoli razlogov. Vsak je svoje sreče kovač.

 

Avtorica prispevka: Petra Božič Blagajac, ambasadorka delovne sreče, Paleta znanj

*************************************************************************

Petra Božič Blagajac in Maja Lončar sva svetovalki za soustvarjanje pozitivnih organizacijskih kultur in prvi mednarodno certificirani managerki delovne sreče v Sloveniji. Programe nadgradnje organizacijskih kultur in izobraževanja izvajava na osnovi najinih več kot 20-letnih izkušenj s področja komuniciranja, upravljanja rasti in razvoja ljudi ter organizacij. Sva članici globalne mreže za delovno srečo Woohoo Unlimited in ustanoviteljici slovenske Akademije za managerje delovne sreče. Sva tudi so-ustvarjalki in govorki na Global Online Happiness at Work Summit, gostujoči predavateljici na DOBA Fakulteti, Fakulteti za komercialne in poslovne vede, na Culture Management Academy v Beogradu in poljski ter mednarodni Akademiji za managerje delovne sreče. Prav tako sva avtorici številnih strokovnih člankov.

V Paleti znanj verjamemo, da lahko samo podjetja, ki so usmerjena na človeka, trajnostno uspevajo, se razvijajo in rastejo ter da so posledično bolj produktivna in uspešnejša. Naše poslanstvo je, da dvigujemo zavedanje o pomenu in koristih delovne sreče ter soustvarjamo srečne in pozitivne organizacijske kulture. To dosegamo s tem, da usmerjeno in strateško podpiramo zaposlovalce in zaposlene pri ustvarjanju srečnih in spodbudnih delovnih okolij; s povezovanjem raznolikega znanja s področij managementa, upravljanja človeškega kapitala, komuniciranja, mentoriranja in izobraževanja na delavnicah, predavanjih in v celostnih programih nadgradnje organizacijske kulture.

Več o nas lahko izveste na naši spletni strani, na Facebook strani, LinkedIn ter Instagram profilu.

Kontakt:

e-naslov: [email protected]

 

 

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč