Nekategorizirano

Zgodovinski govor Melanie Trump na republikanski konvenciji, ki odmeva po celem svetu!

Kot glavna govornica drugega dne nacionalne konvencije republikanske stranke je nastopila prva dama Melania Trump. Svojega moža Donalda Trumpa je prikazala kot avtentičnega vodjo in neutrudnega borca za Ameriko ter dejala, da bo s ponosom ponovno oddala svoj glas zanj na predsedniških volitvah 3. novembra. Njen govor so prenesli ali povzeli vsi pomembnejši svetovni mediji, agencije in televizijske postaje. 

“Moj mož, naša družina in ljudje v tej vladi se borijo za vas,” so bile besede Melanie Trump. “Ljubi to državo in ve, kako nekaj doseči. Verjamem, da država potrebuje liderja njegovega kova zdaj bolj kot kdajkoli prej,” je dejala prva dama, ki se je vzdržala napada na demokratičnega izzivalca Joea Bidena.

Njenim besedam se je pridružil Trumpov sin Eric:  “Moj oče se bo boril za vas!” Demokratskega protikandidata Bidena pa je obtožil, da je lutka radikalne levice. Amerika je premagala fašizem in komunizem. Na volitvah 3. novembra bo “premagal prazne, represivne in radikalne poglede skrajne levice”. Pred njegovim očetom se nihče ni zavzemal za “tiho večino” v državi, je dejal Eric Trump. 

Melania Trump se je v svojem nagovoru udeležencem republikanske konvencije uzrla tudi na svoje otroštvo. “Med odraščanjem v Sloveniji smo bili pod komunistično oblastjo. Vedno sem poslušala o neverjetni Ameriki, deželi svobode in priložnosti. Zato sem si  med odraščanjem za cilj postavila selitev v ZDA in da sledim svojim sanjam o delu v modni industriji,” je dejala Melania.

V ZDA, v deželo svobode in priložnosti, je prišla pri 26. letih, kjer je nato delala in živela v deželi riložnosti. Želela pa si je več, postati državljanka ZDA. “To je eden od trenutkov, na katerega sem najbolj ponosna v svojem življenju, ker sem lahko s trdim delom in odločnostjo dosegla ameriške sanje, ki sta mi jih omogočila tudi moja starša, za kar sem jima neizmerno hvaležna,” je še dejala Melania. “Kot prva dama sem imela srečo, da sem lahko znova in znova videla, kako se ameriške sanje uresničujejo,” je še dodala.

Mogoče vam bo všeč