SlovenijaTurizem

Zeleni dan slovenskega turizma letos 20. maja 2021

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green bo letos ob svetovnem dnevu čebel, 20. maja, že petič zapored potekal osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji, Zeleni dan, tokrat prek spleta.

Zeleni dan slovenskega turizma letos 20. maja

Na njem bodo virtualno podeljena priznanja novim prejemnikom znaka Slovenia Green, med katerimi so tako destinacije kot ponudniki, vsebinska rdeča nit dogodka pa bo trajnostna gastronomija, ki predstavlja najpomembnejšo nadgradnjo Zelene sheme v letošnjem letu. Tematiko bodo v okviru okrogle mize naslovili tudi raznoliki sogovorniki s tega področja in predstavili svoje poglede na vlogo in pomen gastronomije v razvoju turizma.

Ob Zelenem dnevu bo v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije potekala tudi družbena aktivacija. Turistična društva širom Slovenije bodo z izdelavo mandal iz naravnih materialov, ki harmonično vplivajo na okolje in človeka, poskrbela za pozitivno energijo.

Več podrobnosti o programu sledi v kratkem, za zdaj pa vas vabimo, da si rezervirate četrtek, 20. maj, od 10. do 12. ure. Vse aktualne informacije najdete tudi na spletni strani dogodka.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/15993-zeleni-dan-slovenskega-turizma-letos-20-maja?utm_campaign=sI-apr21-pr-tta-16&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-apr21-pr-tta-16#

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija