Nekategorizirano

Zdravstvena ekipa SB Murska Sobota sklenila svoje poslanstvo v DSO Ljutomer

Sloveniji so v petek opravili 1176 testov za okužbo z novim koronavirusom in potrdili štiri nove primere, skupaj doslej 1454. V bolnišnicah se je zdravilo 43 bolnikov s covidom-19, intenzivno nego jih je potrebovalo 10. V domačo oskrbo so odpustili tri bolnike. Skupno število umrlih s covidom-19 je doseglo 101, je sporočila vlada.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19. Na intenzivnem zdravljenju so trije, trije so intubirani. V UKC Maribor so v petek zdravili 19 bolnikov s covidom-19, intenzivno zdravljenje jih je potrebovalo pet, sta ustanovi objavili na Twitterju.V Splošni bolnišnici Celje zdravijo enega bolnika s covidom-19, ki ne potrebuje intenzivne nege, so objavili na Twitterju

Ekipa SB Murska Sobota končala z delom v DSO Ljutomer

Včeraj je bil za kolektiv in stanovalce DSO Ljutomer pomemben dan.  Po diolgem času so stanovalce iz sob odpeljali na skupne balkone in v domski vrt. Tudi sicer se razmere v domu izboljšujejo, epidemiološka slika je ugodnejša, v domu je  še 14 Covid pozitivnih stanovalcev. Poleg vodje zdravstvene nege ge. Andreje Bogdan se je vrnilo še nekaj domskih delavcev, manjka jih še zmeraj polovica.


Zdravstvena ekipa Splošne bolnšnice Murska Sobota je s 3. majem zaključila z delom v domu. Za njihovo pomoč in dosežen rezultat pri zajezitvi širjenja virusa se jim je na včerajšnjem skupnem sestanku s predstavniki obeh pristojnih ministrstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje s priložnostnimi darili – izdelki stanovalcev, zahvalil direktor doma mag. Tomislav Nemec. Posebej se je  zahvalil obema vodjema zdravstvene nege, Nataliji Vičar ter Tanji Žmauc ter delavcem, ki so v tem obdobju delali v domu.
Vodstvo doma se zaveda, da je sedaj zelo pomembno ohraniti pozitiven trend in obstoječi način dela, ki ga je potrebno še izboljševati, saj učinkovito obvladovanje Covid predstavlja zelo velik strokovni izziv. Tako so vodstvo doma, v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za zdravje, povabili v dom strokovno ekipo iz UKC Maribor, ki se je na povabilo prijazno odzvala. Strokovnjaki UKC Maribor bodo v tej odločilni fazi izkorenitve virusa svetovali in tudi sami sodelovali na osnovi izkušenj, ki so jih pridobili na bolnišničnem Covid oddelku v UKC Maribor. Del sistematičnega pristopa, ki so nam ga predstavili, je tudi usposabljanje domskega osebja na najvišjem nivoju, da bodo lahko kasneje trajno sami obvladovali strokovno zahtevno zdravstveno okolje, katerega vzpostavitev je glede na specifike domov za starejše velik izziv.

Mogoče vam bo všeč