RASR se predstavi! foto: VTC
Dogodki in prireditveEvropaLokalnoSlovenijaŠportZdravje

Zdravo Celje ob Evropskem dnevu zdravja skupaj na enem mestu.

Danes  se je v centru mesta resnično  dogajalo. Ja, prireditev ob Svetovnem dnevu zdravja v Celju na Glavnem trgu, Prešernovi in Stanetovi ulici. Na celi potezi, je bilo polno  premikajočih «glav«, veliko življenja, smeha, tudi stojnice z poučnimi vsebinami.

Lahko ste opravili brezplačne preventivne meritve, predstavili so se različna društva,  zavodi, organizacije, turistične kmetije, projekti.  Skratka,  ste videli in doživeli aktivnosti,  ki spodbujajo za zdrav način življenja. Tudi življenje samo.

 

Bilo je za videti in slišati ter spremljati pester kulturni program kakor  tudi športne aktivnosti za vse generacije. V sem tem skupnem početju je bistveno in pomembno eno. Zdravje. Vse kaj počnete, razmišljate, načrtujete in je z namenom ohranjanja in izboljšanja vašega zdravja, je več kot pol narejenega zanj, za moje, tvoje, naše zdravje. Razveseljujoče je  to da so bile vidne, slišne in v aktivnostih udeležene vse generacije. Celje želi živeti, živi ter biti mesto zdravih in v želji po dobrem zdravju  in dobrem počutju živečih meščank in meščanov.  Za to ste potrebni vi, drage meščanke in meščane.

O življenju samem je potrebno govoriti. Tudi takrat ko se poslavljamo od njega samega.

V tem času,  mesecu maju  je pred 68 leti, se je Evrop rešila  ali na nek način  zaključila  bolj ali manj temno obdobje zgodovine in obstoja. So se po nekih drugih idejah o sobivanju narodov na naši celini, začeli združevati in kohabitirati.  In tudi danes se dela ne tem.

Evropa v malem, tudi po okusih..

Danes na območju  mestne tržnice  je bil pripravljen dogodek z nazivom Teden Evrope-Okusi Evrope, kjer so različni ponudniki hrane in pijače ponudili svoje dobrote. Za tiste najbolj lačne  so bili  na voljo grški gyrosi, napolitanske pice ter žar in mediteranska ribja ponudba.Za tiste ko so se želeli zgolj posladkati, so to storili s slastnimi belgijskimi vaflji in presladkimi cimetovimi rolicami, ki mimogrede imeli prvi  domicil na , na  Švedskem?

Razgibano in živahno Celje, vsem nam  v veselje, mar ne?

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč