Nepravilno naložen tovor-Nevarnost v prometu(foto: puc)
Črna kronikaprometSlovenijaŽivljenje

V prometu in prevozu kar nekaj »kavbojščine«!

Policisti Postaje prometne policije Celje so  danes izvedli triurni poostren nadzor nad vožnjo voznikov tovornih vozil in voznikov avtobusov.

Namen tega in tovrstnih  nadzorov, je povečanje varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov v javnem cestnem prometu. Ustavili in kontrolirali so 13 voznikov tovornih vozil in avtobusov, pri katerih kršitev s področja Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih in preobremenjenosti vozil, niso zaznali.

Izstopajoča je bila kršitev voznika skupine vozil, ki je v cestnem prometu na priklopnem vozilu prevažal tovor, ki ni bil zavarovan in pritrjen, in je obstajala nevarnost, da med vožnjo pade z vozila  ter kršitev voznika tovornega vozila po Zakonu o prevozu nevarnega blaga, saj je v cestnem prometu prevažal eksplozivne snovi brez pravilno izpolnjenih zahtevanih listin.

Nepravilno naložen tovor-Nevarnost v prometu(foto: puc)

Kot na vozi zaboj radenske  na sovoznikovem sedežu. Ni pomembno na kakšni relaciji, najprej varnost in šele nato vključitev v promet.  Mnogo več je tega na lokalnih in povezovalnih cestah kjer nadzora praktično ni. Pa še bolj razgiban teren je.

Zoper oba voznika in  zoper obe pravni osebi so  prometni policisti uvedli prekrškovna postopka, vozili pa do odprave pomanjkljivosti izločili iz prometa.

Razen ugotovitve in sankcioniranja ni drugih očitnih prijemov. Dodatna in stalna edukacija pa je v domeni lastnika prevoznega sredstva. Ali je morda drugače? V kolikor je je potrebno seznaniti javnost.

Vane T. Costa

Vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč