Protest kmetov-Celje Medlog(Foto FB)
Dogodki in prireditveGospodarstvoPolitikaSlovenijaŽivljenje

Zdrava pamet zoper liberalistične blodnje in kraje-pomlad prihaja na ljubljanske ulice in po Sloveniji.

Zgodilo se je. Nič čakanja. Bilo ga je dovolj. Danes je več kmetijskih organizacij je pred protestom predstavilo osem zahtev, ki jih bodo predali vladi. Med drugim pozivajo, naj nove okoljske zahteve ne presegajo realnih zmožnosti kmetovanja. Na srečanje z vladno stranjo bodo čakali 10 dni, nato bodo proteste stopnjevali. Opozorilni shod so se začeli na več lokacijah po državi ob 13. uri. V nasprotno smer od njiv in polij, kjer bi mogli biti. Proti mestom,  proti parlamentu, proti odločevalcem, ki ne znajo , zmorejo ali ne vedo da je država in  so prav ti odločevali  še kako odvisni od kmeta. Od kmeta, ki kmetuje, prideluje, dela , proda in ne od mešetarjev in posrednikov vseh sort.

“Za današnjim protestom ne stoji nobena politična stranka, namen protesta je zastopati interese kmetov,” je bil jasen. Zahteve bodo danes naslovili na vlado, predsednico države in pristojne ministre. “Pričakujemo, da nas bodo sprejeli v 10 dneh, v nasprotnem bomo aktivnosti stopnjevali,” je napovedal Medved.

Protest kmetov v Novem Mestu(foto: FB)

 

“Nismo mislili, da bomo morali s takimi zahtevami pred slovensko javnost 450 let po znamenitem slovensko-hrvaškem kmečkem uporu in 30 let po vseslovenskem kmečkem štrajku, ko smo zaprli vse slovenske meje,” je dodal predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič. A po njegovih besedah so razmere tako kritične, da so bili v to prisiljeni.

 

Slovenske kmetije so  tiste, zaradi katerih je slovensko podeželje poseljeno, obdelano, slikovito in socialno varno.  Če se ukine ena, dve tri in več  in mnogo več kmetij, ni dobro za nikogar. Če ni kmeta, ni  kruha, ni države.

Slovenija se zbuja iz zimskega spanja. Ljudem je dovolj teptanja njihovih pravic in deljenja državljanov med prvo in drugorazredne. Danes se ponovno sliši tisti pravi glas ljudstva. Tako kot maja leta 1988. To je glas ki seže v deveto vas in do vsake vladne pisarne.

Protestniki pred parlamentom

Kdor je za trenutek pomislil da bo ta rokomavhasta vlada  uspela v tlačenju in zaničevanja glasu ljudstva, tistega ljudstva ki dela in ne tistega, ki se »zapohava« po raznih nevladnih organizacijah na Metelkovi in v Rogu, se krepko moti in je v veliki in strašanski zablodi. Ljudstvo ki dela upravičeno protestira in doseže zastavljeno.  Tako oni in vsi drugi katerim je ogroženo življenje in obstoj, bodo protestirali porit tistim ki to povzročajo, tako kot je ta nevedna, nekompetentna vlada in ministri, na čelo z predsednikom Vlade.

Spremembe so na poti. Pravi poti.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč