Pogorišče na objektu Pivnica Celjanka na Dečkovi 1(Celjski sejem) v Celju-foto PGD Lopata
Črna kronikaLokalnoSlovenija

Črna kronika: “Zagorelo v gostilni Celjanka na Celjskem sejmu.”(Dopolnjeno ob 14:52)

Danes zjutraj nekaj po 01. uri, natančneje ob 1.13,  so bili  policisti PU Celje obveščeni o večjem požaru na gostinskem objektu na Dečkovi cesti v Celju. Na kraj so bili napoteni gasilci, ki so požar pogasili. Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti in kriminalisti bodo tekom dneva opravili ogled kraja požara. Več podatkov bo na razpolago, ko bodo znane okoliščine nastanka požara.

Znano pa je, da so gasilci v času prihoda ugotovili, da je požar v fazi razvoja, kar pomeni, da je bila zelo verjetna eskalacija in širitev na notranje prostore in v nadstropju,  so poklicali še gasilce PGD Celje- Gaberje, Škofja vas, Ostrožno, Ljubečna, Trnovlje, Teharje in Lopata.

Kot je napisano  v obvestilu  za javnost,  ki ga je podal predstavnik pivnice Celjanka, obstoja zelo velika verjetnost,  da je to naredila  tretja oseba. Med drugim bodo policisti in inšpektorji imeli malenkost lažje delo pri ugotavljanju in iskanju vzrokov in morebitnega povzročitelja požara, tudi zato ker je del kjer se nahaja pivnica zelo varovan in pokrit z nadzornimi kamerami iz več različnih kotov.

V raznih odzivih na družabnih omrežjih  se vsi po  vrsti zgražajo in obsojajo morebitnega povzročitelja ali vzroka za to početje.

Tako kot je rečeno in napisano nekje vmes, za natančne, vsebinske in tehtne ugotovitve, bomo počakali na izsledke preiskave inšpektorjev PU Celje.

Zatem nekaj časa prenove same Pivnice in morebitno ponovno delovanje v naslednjem mesecu, dva.

P.S.

V zvezi današnjega požara na gostinskem objektu v Celju o katerem smo vas obvestili danes, sporočamo, da je bilo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je najverjetneje vzrok požara posledica kaznivega dejanja. Nastala je tudi velika materialna škoda, vendar točna višina še ni znana. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze ter preverjajo okoliščine o sumu kaznivega dejanja, vendar zaradi interesa preiskave več podatkov ta trenutek ne morejo posredovati.

 

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Foto: PGD Lopata

Mogoče vam bo všeč