Nekategorizirano

ZDA zaradi cepiva proti koronavirusu uvedle sankcije proti Rusiji

ZDA so uvedle sankcije proti petim ruskim znanstveno raziskovalnim inštitutom, vključno z inštitutom Ministrstva za obrambo Rusije, ki je sodeloval pri razvoju cepiva proti virusu corone, piše na spletni strani ministrstva za trgovino ZDA.

ZDA sumijo, da ruski inštituti, ki so jih uvrstili na črni seznam, delajo na kemičnem in biološkem orožju. Dokument sekretriata za industrijo in varnost pri ameriškem ministrstvu za trgovino je bil danes objavljen na spletni strani Zveznega registra.

Konkretno, na seznamu sankcioniranih so se znašli: 33. Centralni znanstveno-raziskovalni inštitut Ministrstva za obrambo Rusije, 48. Centralni znanstveno-raziskovalni inštitut v Kirovu, 48. Centralni znanstveno-raziskovalni inštitut v Sergiev Posadu, 48. Centralni znanstveno-raziskovalni inštitut v Jekaterinburgu in Moskovski državni centralni raziskovalni inštitut za organsko kemijo in tehnologijo.

Spomnimo, Rusija je bila 11. avgusta  prva na svetu, ki je registrirala cepivo proti koronavirusu. Cepivo sta razvila center “Gamalej” in Ministrstvo za obrambo Rusije.

Mogoče vam bo všeč