Nekategorizirano

Zaradi rekordnih naročil zaposlujejo v vseh tovarnah v Velenju. Začasno. Kaj potem?

Zaradi korona virusa in njegovih vplivov so  v Gorenje sprejeli tudi številne ukrepe za prilagajanje nastali situaciji ter za dodatno krepitev poslovanja. Tako se sedaj osredotočajo na povečanje prodaje, pospešek spletne prodaje in e-poslovanja, v podjetju tudi spreminjajo poslovne modele, zmanjšujejo stroške in še naprej povečujejo proizvodno učinkovitost. Ukrepi že dajejo dobre rezultate, saj imajo letos, ob siceršnjem običajnem povečanju naročil v tem delu leta (zaradi sezonskosti proizvodnje), tako da imajo v drugi polovici leta rekordno količino naročil, več kot kdajkoli prej. Do konca leta so v primerjavi z lanskim letom naročila višja za vsak mesec za več kot 30%, prav tako načrtujejo v začetku naslednjega leta med 15 in 20-odstotno rast. Seveda je odvisno od cikličnosti nabave.

Zaradi povečane količine naročil so od 10. avgusta zaposlili že okrog 300 delavcev, do 1. septembra pa jih nameravamo še dodatnih 250, nekaj deset jih zato še iščejo. Delo bodo imeli vsaj do konca leta.

Kaj  je drugače?

Delavci na čakanju ali tisti ki so zgubili  dolgoletno službo  povezano z ugledom in socialno stabilnostjo ni več. To je drugače zelo drugače. Tega še ni do konca dojetega. Tudi   sprejetega. Do sedaj. In še nekaj nujnega časa bo tako.  Nekateri ne bodo zmogli preklopa. Šele ob izteku leta in na začetku leta 2021. Bumerang prodaje in rezultati tega na blagostanje  v Šaleška valey bo viden in občuten na več načinov kmalu..verjetno za marsikaterega prehitro

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč