Nekategorizirano

Zapis na družbenih omrežjih, ki ga morate prebrati!

Na družbenih omrežjih krožijo znaki podpore policistom, ki so sodelovali pri včerajšnjih nasilnih izgredih in znaki obsodbe sodelujočih na protestih.

Ne glede na to, da levičarski “strokovnjaki” za proteste krivdo pripisujejo kar vladi, pa je resnica seveda povsem nekaj drugega. “Ne zanima me leva ali desna, bela ali črna…Ne zanima me kdo ima prav in kdo narobe…Ljudje a ste normalni?!” se sprašuje ena od uporabnic družbenega omrežja. Tako je zapisala (nelektorirano):

“Razumem, da je težko! Razumem, da se ne strinjate z ukrepi. Razumem, da vam mogoče trenutna vlada ni všeč… Vse to razumem, nismo vsi enaki. Nekateri bolj mirne narave, ki jim je trenutna situacija omejitev pisana na kožo in doma v miru berejo knjigo, spet drugi, ki smo bolj vajeni “letečega” življenja in nas trenutni ukrepi na nek način omejujejo. Ampak halo!? Ali boste tako trdno stali na ulici in metali bakle, ko v bolnišnici ne bo prostega respiratorja za vaše babico/dedka?! Bravo. Letošnje leto je za marsikoga že samo po sebi dovolj grozno, kako grozno je moralo biti danes zjutraj, ko so videli svoj lokal/izložbo z razbitimi stekli?! Protestirate proti vladi v istem trenutku pa uničujete lastnino nekoga, ki nima nobene veze z ukrepi in vlado.”

Vsi sedaj preučujete delo policije?! Ali se vam zdi, da bi policisti uporabljali prisilna sredstva brez tehtnega razloga?!

Ali boste z istim tonom glasno upili na policiste in v njih metali najrazličnejše predmete, ko vam bodo reševali življenje?! Ali boste nad reševalci glasno vzklikali, da so “vladna govna” in v reševalno vozilo metali granitne kocke medtem, ko bodo oživljali in se borili za življenje vašega sorodnika?!
Resnično me zanima kakšen “premik v glavi” se zgodi, da v eno od intervencijskih vozil ali v uniformirano osebo vržeš nek predmet?! Za čelado ščitniki, neprebojnim jopičem in uniformo je ČLOVEK, enak kot vsi! Človek, katerega doma čaka družina, starši, partner! Nekaj je jasno… Med protesti in izgredi JE RAZLIKA! Kaj ste dosegli? Nemalo materialne škode, ki ni niti najmanj potrebna, še bolj utrujen kader policije ter reševalcev, kateri so podaljševali svoje izmene v časih, ko čutimo največje pomanjkanje ljudi za delo, kup dodatnih stroškov za lastnike lokalov in trgovin, ki v kriznem času ne obratujejo in izgubljajo že tako težko zaslužen dohodek. Bravo! Žalostno… A lahko še dosežemo dno? Ponavadi smo znali stopiti v isto smer, da smo delali dobro, sedaj očitno marsikdo stopa v isto smer, da dela slabo. Naslednjič, ko boste želeli izvajati IZGREDE, se nam raje pridružite v dnevni ali nočni izmeni. Za vse se bo našlo dovolj dela, saj sami skoraj ne zmoremo več. Policistke/policisti in zdravstveno osebje, vam pa kapo dol!” je zapisala ena izmed uporabnic družbenega omrežja Facebook.

 

 

Mogoče vam bo všeč