V delovni nesreči v Ratečah pri Kranjski Gori je v četrtek umrl oče najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca. Veleslalomski prvokategornik se je s treningov umaknil v družinski krog.
Žan Kranjec se začasno umika z belih poljan

Pri Smučarski zvezi Slovenije so danes potrdili, da je ob delovni nesreči na Gorenjskem življenje izgubil oče Žana Kranjca, ki se je poslovno ukvarjal s krovstvom, tesarstvom in žagarstvom. Slovenski reprezentant se je po klicu iz Slovenije v zgodnjih popoldanskih urah nemudoma vrnil s treninga v Reiteralmu v Avstriji.

Pri SZS ob potrditvi tragičnega dogodka prosijo za spoštovanje zasebnosti svojega najboljšega smučarja, za ocene o tekmovalčevih nadaljnjih korakih pa je še prezgodaj.

Najboljši slovenski alpski smučar je v tej sezoni nastopil na štirih tekmah svetovnega pokala. Na nedavnem prvem veleslalomu v Santa Caterini je bil drugi, na drugem le 19. Pred tem pa je zasedel sedmo mesto na veleslalomskem odprtju sezone v Söldnu in 25. na paralelni preizkušnji v Lechu. Trenutno tako zaseda sedmo mesto v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, kar je nekoliko slabše od preteklih dveh sezon, v katerih je bil četrti, piše Sportal.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija