PolitikaSlovenija

Nisem se jaz odločila za politiko, zdi se, da se je politika odločila zame.

Evropska poslanka Romana Tomc je nocoj sodelovala na okrogli mizi z naslovom “Nizke kvote visokih pet”. Na okrogli mizi je s kolegicami iz političnih krogov študentkam poslovnih ved Ekonomske fakultete predstavila svojo pot iz gospodarstva v politiko.

“Nisem se jaz odločila za politiko, zdi se, da se je politika odločila zame. Svojo pot sem pričela v popolnoma drugih vodah, prvi tesnejši stik s politiko pa je bila zaposlitev na ministrstvu za delo. Od tam je prišlo kup izzivov in priložnosti, ki so me pripeljali na pot, na kateri sem danes. Ob tem naj dodam, da mi moj spol na poti nikoli predstavljal ovire. Niti prednosti – nikoli nisem želela pridobiti nekega položaja le zaradi kvot. Želim, da sem na položaj povabljena zato, ker je nekdo prepoznal moje kompetence, sposobnost in me zato povabil k sodelovanju” je povedala v svojem uvodnem nagovoru.

Vir: Romanatomc.si

“Mladim poudarjam, da politika ni noben bav-bav. Pridejo tudi dnevi, ko bi se želela umakniti iz oči javnosti, a z leti človek pridobi tudi trdo kožo. Verjamem pa da blatenje v medijih, nekorektni komentarji prek spletnih omrežij marsikatero punco in žensko odvrnejo od politične poti. Ne samo politične, tudi podjetniške,” je poudarila in nadaljevala: “Politika je nujna,  nenazadnje vodi državo. Zato v politiki, tako na vodolinih, kot tudi drugih položajih, potrebujemo sposobne, zavzete posameznike, ki so pripravljeni trdo delati. Doseči se da pomembne rezultate in spremembe. Zato povabim vse mlade, da se ne ustrašijo in vstopijo tudi v politične vode.”

Povzeto po: romanatomc.si

Avtor: L.S.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap