"izkoristil" vremenske razmere za preizkus ventilov, svojih in od avta(foto: puc)
črna kronikaLokalnoprometSlovenijaV fokusu

Zamenjal Celje za Monte Carlo: »Pri omejitvi 50 km/h vozil 111 km/h«

Takšne voznike premore knežje mesto. Popoldne zmanjšan promet, bolj prazna Mariborska in glej ga,  pritisnil na plin in črta…pa ne »gre tako«..

Policisti Postaje prometne policije Celje poročajo, da  so včeraj popoldne, med opravljanjem meritev hitrosti na Mariborski cesti v Celju,  ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil 111 km/h, kar pomeni da je ob upoštevanju varnostne razlike ki jo določa Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu,  vozil najmanj    za 55 km/h več kot je s prometnim pravilom dovoljena hitrost vožnje v naselju.

 

Zoper voznika bodo na Okrajno sodišče v Celje podali obdolžilni predlog s predlogom za prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zagrožena globa za prekršek je 1.200 € in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk v cestnem prometu. Ni odveč  spomniti, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejših vzrokov najhujših prometnih  nesreč.

Ali bo tokratnem »vozniku« prišlo do živega ali bo iskal drugačne obvode za »ventiliranje« in izrabo odvečne energije,  ne vemo.

Velja opozorilo za vse, ne vozite prehitro, spoštujte  hitrostne omejitve, ki so   določene z namenom.

Vane T. Costa

Vir in foto. puc@vtc

Mogoče vam bo všeč