Tristransko srečanje v Turčiji: Kuleba, Lavrov in Çavuşoglu.
EvropaSvet

Zadnja novica: “Lavrov, Kuleba in Çavuşoglu se bodo srečali na turškem diplomatskem forumu proti koncu tedna”. Neuspela pogajanja in »neizpolnjena« ruska pričakovanja.

Po pogajanjih ki bi naj bili danes v Belorusiji, ki jih je predlagala Rusija, so sledile nasprotujoče  izjave o zamujanju ukrajinske pogajalske delegacije in s tem krivdo za slab »izkupiček« pogajanj, ali pa o tem da so Rudi ponudili veliko in bili razočarani, da Ukrajinci ne mislijo resno . Če ti kot napadalec narekuješ potek in pričakovanja, je še bolj  kdo ne misli resno ali nima poštenih namenov.

Iz krogov blizu Ruskega zunanjega ministrstva(MID) so danes potrdili, da se bo njen zunanji minister Sergej Lavrov konec tedna na diplomatskem forumu v Turčiji srečal z ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebo in vodjo turške diplomacije Mevlütom Çavuşoglujem.

Turčija kor mediator pri srečanju ukrajinskega in ruskega zunanjega ministra

Tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Maria Zakharova je dejala, da je bil dogovor o tristranskem srečanju dosežen med telefonskim pogovorom med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom  “na pobudo turškega voditelja”.

Turški zunanji minister Mevlüt Çavuşoglu je pred tem sporočil, da sta se ukrajinski zunanji minister Dmitrij Kuleba in njegov ruski kolega Sergej Lavrov dogovorila za srečanje med diplomatskim forumom v Antaliji v Turčiji.

Çavuşoglu je za turške medije dejal, da se bo udeležil četrtkovega srečanja.

Ali bo to res samo poskus ali morebiti taktika ruske strani da odmaknejo pozornost od rušilnih dejanj ruske vojske na ukrajinskih tleh, ne vemo, predpostavljamo pa lahko, da je samo poskus in nič več ter da  slika iz diplomatskega »počenega« ogledala ne bo bolj čista ali manj meglena in nejasna. Zaenkrat.

 

Vir: MIA&VTC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa