Poletje v Celju-odprtje(Foto: Gregor Katič)
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenijaTurizemV fokusu

Začelo se je Poletje v Celju 2024. Za vse. Upajmo da je temu tako.

Z Glasbenim epilogom, koncertom ansambla SLG Celje z gosti, se je končala sezona v celjskem gledališču ter začel program Poletja v Celju 2024. Gledališko-glasbena poslastica, ki sta jo pripravila Zavod Celeia Celje in Slovensko ljudsko gledališče Celje, je navdušila zbrano občinstvo. Člani ansambla SLG Celje in gostujoči igralci so, podobno kot v šestih od sedmih premier minule sezone, dokazali, da radi in pogosto pojejo.

Člani ansambla SLG Celje nagradijo Celjanke in Celjane  s predstavo ob koncu gledališke sezone(Foto: Gregor Katič)

Šestnajst članov Slovenskega ljudskega gledališča Celje in gostujoči igralci ter igralke (Lucija Harum, Mario Dragojević, Manca Ogorevc, Luka Bokšan, Branko Završan, Mojca Končar, Tanja Potočnik, Lučka Počkaj, Žan Brelih Hatunič, Damjan M. Trbovc, Rastko Krošl, Eva Stražar, Urban Kuntarič, Borut Doljšak, Lovro Zafred in Andrej Murenc) je z izborom pesmi po svojem okusu obiskovalce koncerta Glasbeni epilog navdušilo z znanimi slovenskimi in tujimi pesmimi, priredbami, eno pravljico in prozo Karla Destovnika Kajuha. »V SLG Celje radi in pogosto pojemo,« so dejali celjski gledališčniki. V sedmih premierah sezone 2023/2024 so peli prav v vseh. »Za nami je uspešna sezona. Čestitam ekipi. Gre za uspeh vseh nas in vas, ki v gledališče prihajate. Umetnost je dialog. Kultura je dialog. Lepo je ustvarjati v mestu, v katerem ima kultura svoje mesto,« je v nagovoru povedal Miha Golob, direktor in umetniški vodja SLG Celje.

Celje vabi, vabljeni ste, da pridete. Ocenili boste kasneje.

Prav dialog med dvema institucijama, SLG Celje in Zavodom Celeia Celje,  je pripeljal do skupnega dogodka, s katerim se je zaključila gledališka sezona, obenem pa začel program Poletje v Celju 2024. »Celje ima v vsakem letnem času sebi lasten karakter. Poletje v Celju 2024 prinaša: 66 dni priložnosti za glasbena, gledališka, adrenalinska, športna, popotniška, gastronomska doživetja; 66 dni priložnosti za spoznavanje bogate kulturne dediščine; 66 dni priložnosti za poletno razposajenost, sproščena druženja in ustvarjanje spominov,« je povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje ter dodala, da se, po uvodnem dejanju, v Celju veselijo vseh ostalih, več kot 100 dogodkov, ki se bodo zvrstili do konca letošnjega avgusta.

Publika, verjamemo da bo tako do konca “Poletja v Celju”(Foto: Gregor Katič)

Ponudba, ki bi morala pritegniti publiko, raznovrstno tako kot je sam program. In seveda v kolikor to je, raznovrsten namreč.

Dogodke je mogoče najti na www.visitcelje.eu, v priložnostni tiskani publikaciji in preko qr kod na letakih ter drugih komunikacijskih kanalih.

O uspešnosti, pestrosti ponudbe in očitnega ali malo manj očitnega zadovoljstva pa ob koncu Poletja za vse v knežjem mestu.

Vane T. Costa

Vir in foto: ZCC& Gregor Katič

Mogoče vam bo všeč