Dogodki in prireditveGospodarstvoizobraževanjeSlovenijaŠportTurizem

Za zdrav življenjski slog in večjo varnost na smučiščih tudi letos prihaja akcija Šolar na smuči – vabilo medijem

Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Policija bomo že sedmo leto organizirali vseslovenski projekt Šolar na smuči, s katerim želimo ozaveščati otroke o varni smuki.

Logo SolarNaSmuci2022V ta namen bomo vsem prijavljenim učencem 4. razredov osnovnih šol omogočili sistematično voden smučarski dan v panogi alpsko smučanje. A ne le to, projekt bomo letos razširili tudi na panogo tek na smučeh, veščine katerega bomo poučevali otroke 3. razredov osnovnih šol.

S projektom želimo vlagati v znanje otrok ter jim skupaj s šolami, društvi in smučarskimi oz. tekaškimi centri oba športa približati na zabaven in varen način. Smučanje in tek na smučeh bosta za vse udeležene otroke tudi letos brezplačna.

Štart

Uradni začetek projekta Šolar na smuči v panogi alpsko smučanje, z osrednjim dogodkom, bo v nedeljo, 16. januarja 2022, ob 11. uri pri zgornji postaji vlečnic Uniorček na Rogli.

Uradni začetek projekta v panogi tek na smučeh pa bo v torek, 8. februarja 2022, ob 11. uri pri Nordijskem centru v Planici.

In kje se bo vijugalo in sopihalo?

V tednu od 17. do 21. januarja 2022 bo projekt Šolar na smuči v alpskem smučanju potekal vse dni na vseh v projekt vključenih smučiščih (Rogla, Mariborsko Pohorje, Cerkno, Krvavec in Gače). Medijski dogodki na posameznih smučiščih se bodo odvili po naslednjem vrstnem redu, vselej z začetkom ob 11. uri:

  • 17. januar: Krvavec
  • 18. januar: Cerkno
  • 19. januar: Gače
  • 20. januar: Rogla
  • 21. januar: Mariborsko Pohorje (uradni zaključek projekta Šolar na smuči v panogi alpsko smučanje)

V dneh od 9. do 11. februarja 2022 pa bo projekt Šolar na smuči v teku na smučeh potekal na progah Rogla, Bonovec Medvode in Pokljuka. Medijski dogodki v posameznih tekaških centrih pa bodo organizirani po naslednjem vrstnem redu, vselej z začetkom ob 11. uri:

  • 9. februar: Rogla
  • 10. februar: Bonovec Medvode
  • 11. februar: Pokljuka (uradni zaključek projekta Šolar na smuči v panogi tek na smučeh)

Otroke bosta na snegu spodbujala tudi Jure Košir in Petra Majdič

Ponosni in veseli smo, da smo v šestih letih izvajanja projekta ta nepozabni smučarski dan omogočili skoraj 20.000 otrokom, ki so se s smučišč vračali z novo življenjsko izkušnjo in iskricami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič – takšnih je bila kar polovica!

Letos nam bosta pri tem pomagala dva svetovno znana ambasadorja športa, ki bosta otroke spodbujala na snegu in jim pomagala pri učenju. Ambasador projekta Šolar na smuči v disciplini alpsko smučanje je že od vsega začetka nekdanji vrhunski alpski smučar Jure Košir, ambasadorka tega projekta v disciplini tek na smučeh pa je nekdanja vrhunska tekačica na smučeh Petra Majdič. Projekt podpirata tudi predsednik države Borut Pahor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Spoštovani predstavniki medijev!

Vljudno vas vabimo in prosimo, da naša prizadevanja po svojih močeh podprete s poročanjem z različnih prizorišč. Za izjave in pojasnila vam bodo na vsakem od njih na voljo tudi govorci.

Kadar koli pa lahko za informacije pokličete tudi Luko Vrančiča na Smučarsko zvezo Slovenije (+386 41 514 353). Svojo udeležbo obvezno predhodno najavite na elektronski naslov [email protected].

Za obisk medijskih dogodkov morate izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Obvezna je tudi uporaba zaščitne maske.

 

vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/112187-za-zdrav-zivljenjski-slog-in-vecjo-varnost-na-smuciscih-tudi-letos-prihaja-akcija-solar-na-smuci-vabilo-medijem

 

Mogoče vam bo všeč