zaslonska slika-izrez
Dogodki in prireditveSlovenijaV fokusu

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali nedavni poskus uboja na Tolminskem

Novogoriški policisti in kriminalisti so uspešno preiskali poskus uboja na Tolminskem. 38-letnega osumljenca, ki je 2. januarja med vožnjo s ceste skušal izriniti 50-letnika, so izsledili že naslednji dan, 4. januarja pa so ga s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Policisti PU Nova Gorica so bili v nedeljo, 2. januarja 2022, ob 17.50 obveščeni o poskusu uboja na Tolminskem. Navedenega kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 38-letni moški, ki se je tega dne okoli 17.30 ure peljal po lokalni cesti med naseljema Bukovo in Grahovo ob Bači v Občini Tolmin in se s tovornim vozilom oz. kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim vozečega 50-letnega voznika osebnega avtomobila z namenom, da bi ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način skušal odvzeti življenje.

Nazadnje je 38-letni voznik kombija skušal izriniti voznika osebnega avtomobila s ceste približno slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je 38-letnik s kombijem ponovno trčil v osebni avtomobil in nato s povečano hitrostjo vožnje potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina v globino okoli 40 metrov. 50-letni voznik je močno zaviral, da z avtomobilom vred ne bi padel v nezavarovano prepadno brežino, zato je z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste. Po trčenju v podporni zid pa je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in pri tem v celoti podrsal ter poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa s kraja odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti ter zaradi neposredne ogroženosti in bojazni za svoje življenje pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical Policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal tudi 38-letni voznik kombija, ki se je z razbitjem stekla na zadnjih desnih vratih znesel nad osebnim vozilom in nato iz notranjosti avtomobila odvzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo za odvodnjavanje. Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači. Tolminski policisti so omenjeno vozilo (poškodovan kombi) našli še istega dne v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji.

38-letnega osumljenca so tolminski policisti izsledili naslednjega dne, v ponedeljek, 3. januarja zjutraj, v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem in mu skladno z določili 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih.

38-letnik je utemeljeno osumljen poskusa storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika v zvezi s 34. členom KZ-1, o varnostnem dogodku je Policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 38-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v torek, 4. januarja popoldne, privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

 

vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-nova-gorica/112190-kriminalisti-in-policisti-pu-nova-gorica-uspesno-preiskali-nedavni-poskus-uboja-na-tolminskem

 

Mogoče vam bo všeč