Foto Getty Images
EvropaKomentarSlovenijaV fokusu

Za varno Evropo: “Če ne želite da bo to trajalo, nedovoljenih prehodov državne meje vsak dan na vseh koncih Slovenije, veste kaj vam je treba storiti«

 

Dnevni meni!

»Na območju Rogatca smo sinoči ustavljali voznika osebnega vozila, ki ni  upošteval znakov policistov za ustavljanje in je s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri Donačke Gore, kjer je trčil v drevo in pobegnil iz vozila. V vozilu je prevažal šest državljanov  Turčije ki so na  nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Voznika, državljana Madžarske, smo izsledili in mu odvzeli prostost. V nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili.   Vseh šest tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito«, se glasi del poročila policije o dogodkih in »dosežkih » včerajšnjega dne.

To je  mejni prehod, ki je najmanj obremenjen s tem pa kljub temu jih dobijo vsak dan. Pošiljko bodočih »Evropejcev«.  Tudi mnogokrat povedo kaj se zgodi z njimi. Se jih evidentira, transportira, namesti oskrbi, nahrani, pokrije obleče. Tudi  ko ostanejo tukaj se jih »ujčka«, neguje. Po  rokah nosi, mnogokrat  boljše kot lastne državljane.

Od leta 2015 do danes se to ni ustavilo.  Le maskiralo. Mesta po Evropi, ki ni moral biti naša, predvsem naša, pa tudi morda od tistih, ki so se prilagodili, integrirali in zaživeli morda bolje kot prej ko niso imeli možnosti pokaza svoje potenciale  je do sem v redu.

foto ICH

Ampak temu v resnici je redkokdaj  tako.  Danes je polna Evropa tistih,  ki ropajo  in ki  ne ustvarjajo, tistih ki požigajo in ne ki gradijo, tistih ki posiljujejo in ne tistih ki spoštujejo zasebnost  in nedotakljivost življenja. Afriškega pragozda in vedenja v njem s prinesli na evropske pločnike in ulice. Evropa ni in ne sme postati »pragozd« nekulture, divjaštva in primitivizma.

Vse drugo kar se dogaja od takrat naprej je uničevanje, razgrajevanje  in izničevanje doseženega na evropskih  tleh do danes pa je nesprejemljivo.  To devastirane Evrope se mora ustaviti. Tudi  v imenu tistih ki  »kratkovidnih«   v političnem in mentalnem smislu.

Varno normalno, zdravo, urejeno in predvsem  Evropa po meri.  Bi to radi?  V nedeljo ne  pojdite brezskrbno naokoli, pojdite in volite za mojo in tvojo Evropo,  po mojem in tvojem merilu.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa