SlovenijaŠportTurizem

Z julijem 2022 vrata odpira nov kamp – CAMP VELENJE

S prvim julijem 2022 vrata odpira nov kamp, lociran ob Velenjskem jezeru.

Z julijem vrata odpira nov kamp – CAMP VELENJE

Kamp je lociran ob Velenjskem jezeru, ki je lani že četrtič letos zmagal v izboru za najboljše Slovensko naravno kopališče. Sprostitev zagotavljajo čista voda, prijetni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve.

V neposredni bližini kampa Velenje odlično rekreacijo omogočajo tudi igrišča za tenis, odbojko na mivki, nogomet, košarko, igrišče za mini golf in vadbišče za golf. Jezera so s svojimi potmi vse leto priljubljeno območje za sprehode in daljše pohode, kolesarjenje in jezdenje. Otroci tu uživajo na igralih v brezplačnem vodnem parku in na otroških igriščih ob jezeru.

Po Jezeru se lahko popeljete tudi z pletno.

Nad mestom se dviga mogočen Velenjski grad, ki je sedež Muzeja Velenje,v katerem so številne muzejske in galerijske zbirke. Zelo privlačen za obiskovalce je Muzej premogovništva Slovenije, saj se za ogled lahko spustite 180m pod zemljo in doživite pristno rudarsko izkušnjo.

V neposredni bližini kampa je zelo pestra festivalska in sejemska ponudba. Glavni festivali:

Več o festivalih in sejmih si lahko preberete na spletni strani: https://www.festival-velenje.si/poletne-kulturne-prireditve

Več informacij o dogajanju lahko preverite na: https://www.visitsaleska.si/sl/

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19900-z-julijem-vrata-odpira-nov-kamp-camp-velenje?utm_campaign=sIjune22prtta23&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-june22-pr-tta-22#

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija