Nekategorizirano

Z Anžetom Logarjem konec vladavine ljubljanskega šerifa Jankoviča!

Poslanec SDS Anže Logar, ki je tudi ljubljanski mestni svetnik, bo kandidiral za ljubljanskega župana. “Na lotu lahko zadeneš samo, če kupiš srečko. Ljubljano imaš priložnost izboljšati samo, če kandidiraš za župana. Torej kandidiram…,” je zapisal na Facebooku.
Kot je navedel, je v politiki 20 let, osem let mestni svetnik, štiri leta poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije. “V politiko sem še z iskrenimi nameni. Morda res nisem napredoval najhitreje, a sem vseskozi ohranjal zaupanje v to, da se da doseči premike,” je pojasnil Logar.

Zapis je naslovil Pozdravljena, Ljubljana. V njem pa je med drugim opozoril, da je Ljubljana v zadnjih nekaj letih začela zaostajati za najbolj razvitimi mesti, da je bilo brušenje granitnih kock presežek pred desetimi leti, danes pa ni več.

“Iz najglasnejših zvočnikov sicer še naprej poslušamo, da je Ljubljana nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo. Pa je res?” je zapisal. Ob tem pa bralca med drugim sprašuje, ali ima integriran javni prevoz, poceni letno karto, urejene kolesarske poti in javne storitve za zmerno ceno, pa tudi ali ga avtobus v času konic pravočasno pripelje na cilj in ali v zdravstvu ni čakalnih vrst.

“Niti ne,” odgovarja Logar in dodaja, da to želi spremeniti.

Kandidaturo za župansko mesto v prestolnici sta doslej napovedala sedanji razvpiti in korupcije osumljeni župan Zoran Janković, ki je na čelu Ljubljane od leta 2006, in Smiljan Mekicar kot kandidat stranke Dobra država, ki v aktualni sestavi mestnega sveta sicer nima predstavnika.

Peter Jančič je na svojem spletnem časopisu zapisal, da bo “preiskovalec kandidiral proti preiskovancu!” 

Jankovića bo skušal s prestola sneti poslanec, ki je v prejšnjem mandatu v parlamentu vodil preiskovalno komisijo za bančno luknjo, od volitev pa vodi pomembno komisijo za nadzor javnih financ. Jankovića je zadnja leta Logar preiskoval in pozna njegove šibke točke.  Na ravni Ljubljane je Anže Logar dva mandata občinski svetnik. Janković je k nastajanju bančne luknje pomembno prispeval, pri tem ima eno od šibkih plati, težave pa tudi s preiskovalnimi organi države. V zadnjem tednu je postala pravnomočna obtožnica v zadevi Stožice, ki Jankoviću in še osmim soobtoženim očita več kaznivih dejanj: zlorabo  uradnega položaja, goljufijo na škodo EU, preslepitev pri pridobitvi posojil, ponareditev ali uničenje poslovnih listin. Župan Janković je sicer kot ponavadi zanikal kakršnokoli krivdo.

b.c.
Povzeto: https://www.demokracija.si/https://spletnicasopis.eu/
 

Mogoče vam bo všeč