Nekategorizirano

Washington je odobril prodajo hitrega testa za koronavirus za osebno uporabo

Združene države so v torek naglo odobrile začetek hitrega testa za osebno uporabo za odkrivanje covid-19, ki vam v 30 minutah pokaže rezultat.

Ameriška uprava za boj proti drogam (FDA) je odobrila ta covid-19 test, ki ga lahko uporabijo vsi, stari 14 let in več, če sumijo, da so okuženi s koronavirusom. Pripomočke, ki jih proizvaja Lucira Health, dobite na zdravniški recept. Po navedbah spletnega mesta Lucira Health stane manj kot 50 dolarjev.

“FDA je odobrila prvi test # COVID-19, ki ga lahko vsakdo opravi in ​​prebere doma. To je velik uspeh, ki priča o naši zavezanosti večji razpoložljivosti testiranja” – je dejal direktor FDA Stephen Hahn.

Odobritev v sili je začasna in pogojna, izda pa jo FDA, da se odzove na izredne razmere, kot je pandemija. Lahko se umakne in spremeni, če se pozneje pojavijo novi podatki o učinkovitosti in varnosti testa.

FDA je konec aprila in v začetku maja odobrila uporabo domačih testov, vendar mora za razliko od dodatkov Lucire Health njihove ugotovitve potrditi pooblaščeni laboratorij.

Po podatkih s prestižne univerze Johns Hopkins so ZDA v torek poročale o 11.340.563 primerih covid-19 in 248.429 smrtnih primerih. Obe številki sta črna svetovna rekorda.

Mogoče vam bo všeč