Nekategorizirano

Vsi sveti prinesli manj novih okužb s covid-19, zato pa kar 25 smrtnih žrtev novega koronavirusa

Praznični nedelji navkljub, ko smo se spomnili naših rajnkih prednikov, je bilo v Sloveniji opravljenih 2.244 testov, pri čemer je bilo potrjenih 557 novih okužb z novim koronavirusom. Podobno kot v soboto na dan reformacije, je v nedeljo za covid-19 umrlo 25 pacientov. Po podatkih slovenske vlade je bilo v nedeljo hospitaliziranih 868 bolnikov s covid-19, od tega 135 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so v nedeljo odpustili 50 bolnikov.

V soboto so pri 4.807 opravljenih testih odkrili 1.342 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 27,92 odstotka. Vladni govorec Jelko Kacin je prek Twitterja sporočil, da je bolnišnično zdravljenje po okužbi potrebovalo 821 ljudi, od tega jih je bilo na intenzivni negi 131. V soboto je tako kot v nedeljo umrlo 25 bolnikov s covid-19.

V bolnišnicah vzpostavljajo dodatne namestitve za bolnike s covidom-19. Po napovedi Instituta Jožefa Stefana naj bi število hospitaliziranih doseglo vrh konec tega tedna. Takrat naj bi jih bilo približno 960, potem pa naj bi število začelo padati. Vrh pri številu bolnikov na intenzivnih oddelkih naj bi ob upoštevanju ukrepov dosegli okoli 14. novembra, ko naj bi jih bilo na intenzivni negi okoli 245.

Tudi v tem tednu ostajajo v veljavi zadnji vladni ukrepi. Osnovnošolcem so še za teden dni podaljšali kromirjeve počitnice, srednješolci in študenti visokošolskih ustanov pa imajo na voljo študij na daljavo. V velkjavi ostajajo tudi ukrepi o zaprtju trgovin z nenujnim blagom, prav tako omejitve zbiranja več kot šest ljudi in prepoved prehajanja med občinami.

Mogoče vam bo všeč