Nekategorizirano

Vse večje napetosti med Emirati in Turčijo

Glede na informacije, ki jih je pridobila AA, so iz navedb zaščitene priče ugotovili, da sta bila Samir Semih Saban in Yusuf Hasan 19. aprila 2019 v Istanbulu pridržana zaradi domnevnega vohunjenja v korist Združenih arabskih emiratov.

Državno tožilstvo v Ankari je zahtevalo izdajo Interpolovega rdečega zapornega naloga za svetovalca prestolonaslednika emiratov Abu Dabija Mohamada bin Zayeda al Nahyana Muhammada Dahlana, poroča Anadolu Agency (AA).

Glede na informacije, ki jih je pridobila AA, je tožočstvo iz izjav zaščitene priče ugotovilo, da je Samirja Semih Sabana in Yusufa Hasana, ki sta bila 19. aprila 2019 v Istanbulu pridržana zaradi domnevnega vohunjenja v korist Združenih arabskih emiratov, Dahlan pooblastil za zbiranje informacij o organizacijah civilne družbe in posameznih Palestincev v Turčiji.

Izjave anonimne priče z oznako “Poyraz”, da sta Samir Semih Saban in Yusuf Hasan bila v stiku z Dahlanom, sta vključeni v spis preiskave, ki jo je vodilo državno tožilstvo v Ankari.

Poyraz je dejal, da je eden od osumljencev v Sabanu vzpostavil stik z njim in mu dejal, da želi dobiti informacije o posameznih palestinskih in egiptovskih državljanih, ki prebivajo v Turčiji.

Osumljeni Yusuf Hasan je v zaporu storil samomor, Samirja Semiha Sabana pa  pripor v okviru preiskave  zoper Dahlana. Tožilstvo v Ankari je zahtevalo “rdeči bilten” za Mohameda Dahlana.
Muhammed Dahlan, ki je na turškem seznamu iskanih teroristov, naj bi financiral poskus državnega udara 15. julija 2016, ki ga je podprla teroristična organizacija FETO.

Mogoče vam bo všeč