foto MOC
Lokalno

Vse v enem: Mladi pomagajo pri urejanju našega mesta, se zabavajo in zaslužijo.

Celjski mladinski center je v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice, d. o. o., mlade povabil, naj v okviru počitniškega dela pomagajo pri urejanju našega mesta. Odziv je bil izjemen. Prijavilo se je več kot 40 mladih, ki so želeli po svoji moči prispevati k čistejši in bolj urejeni okolici.

 

Ne gre vse naenkrat in vsi skupaj. Zato so je ta  teden  na terenu sedem dijakov, ki barvajo ograjo na Šmartinskem jezeru, urejajo tamkajšnje sprehajalne poti in pleskajo klopi, ki jih je v parku in na Savinjskem nabrežju načel zob časa. Prihodnji teden prihajajo na delo še štirje, ki bodo prav tako z veseljem zavihali rokave.

Kot pravijo dijaki, jim je delo v veliko zadovoljstvo. V prostorih javnega podjetja Zelenice jih je danes obiskala podžupanja Breda Arnšek in jim dejala, da so s svojo pridnostjo vzgled ostalim vrstnikom. »Občani so navdušeni, ko vidijo, kako zavzeto ste poprijeli za delo. Iz vseh strani slišim samo pohvale. Zelo sem vesela, da ste družbeno odgovorni in da vam ni vseeno za naše mesto. Povedali so mi, da ste pri delu zelo spretni in natančni, da se lahko na vas popolnoma zanesejo, zato se vam iskreno zahvaljujem za vaš prispevek k še bolj urejenemu Celju«, je o njihovem početju  dejala podžupanja.

Ker je zanimanje za tovrstno počitniško delo preseglo vsa pričakovanja, bosta Celjski mladinski center in Zelenice prihodnje leto načrt za delo zastavila tako, da bodo lahko sprejeli še več mladih, ki bi želeli pomagati pri urejanju mesta in pri tem seveda zaslužiti še nekaj denarja.

Verjetno je zadovoljstvo obojestransko. Ob vsem videnem in naštetem  jih zelo verjetno preveva občutek, da prav oni prispevajo k  boljšemu videzu mesta  ter da spoznajo svoje ustvarjalne možnosti. Primer vreden posnemanja, med sovrstniki v mestu in  v bližnjih krajih in občinah.

Palec gor za njih!

Vane T. Costa

Foto:  MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno