foto: Policija
promet

Poostren nadzor prometa na območju PU Celje – glavni vzrok kršitev je »težka« noga

Celjski  prometni policisti so včeraj med 10.00 in 19.00 uro na območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor prometa po vprašanju hitrosti, enoslednih vozil ter tovornih vozil in avtobusov.

Policisti so med nadzorom zaznali 43 kršitev zaradi prekoračitve hitrosti ali tako imenovana »težka« noga, 1 kršitev zaradi neuporabe varnostne čelade ter 6 kršitev v zvezi nadzora tovornih vozil in avtobusov.

Na območju Policijske uprave Celje je v letošnjem letu  umrlo že 16 udeležencev prometnih nesreč, lani v istem obdobju pa 7. Za več kot stoodstotno povečano število mrtvih na območju PU Celje mora biti pokazana velika zaskrbljenost. Kaže da to ni dovolj. Če ni samonadzora potem je to le  eden od ukrepov za morebitno zmanjšanje  število mrtvih in tudi drugih posledic prometnih nesreč, ki ostanejo in so morda preveč potisnjene  vstran oziroma niso na očeh javnosti.

Glavni vzroki prometnih nesreč so še vedno neprilagojena  hitrost, nepravilna stran/smer vožnje, izsiljevanje prednosti, prehitevanja, nepravilnosti pešcev in voznikov enoslednih vozil ter ostalih voznikov do le-teh, prav tako se je povečala problematika alkohola v cestnem prometu.

Glede na vse prej  navedeno opozarjajo vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu na strpnost v prometu ter  dosledno upoštevanje vseh cestno-prometnih pravil, še posebej pred in  med lepim in vročim vikendom.

Upajmo da vsakokrat ko so posredovane takšne in tovrstne informacije pridejo do pravih ušes in glav, da to kasneje rezultira skozi večjo varnost  in red ter primerno vedenje vseh udeležencev v prometu.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:promet