Nekategorizirano

Vrana vrani ne izkljuje oči! Zato Hinko Jenull, ata anarhista Jaše Jenulla, zavrgel ovadbo zoper raperja Zlatana Čordića

“Reper Zlatko je v skladbi PONOS v oddaji, ki je bila pred dvema letoma predvajana na RTVSLO2, ravnal s Slovensko zastvo kot s smetjo in jo med drugim tudi pohodil. Naznanjen je bil zaradi zaznivega dejanja. Državni tožilec Hinko Jenull in okrajna državna tožilka sta odstopila oziroma zavrgla od kazenske ovadbe proti Zlatanu Čordiću, ki očitno lahko dela kar hoče…,” je na demokracija.si zapisal novinar in operativni zastavoslovec Stanislav Jesenovec.

Jesenovec je Vrhovnemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije, Trg OF 13, 1000 Ljubljana 5. 2. 2018 poslal e-prijavo za sprožitev kazenskega postopka. Na predstavitvi zimskih olimpijcev v Festivalni dvorani v Ljubljani, ki sta jo pripravila Olimpijski komite Slovenije in Združenje športnih zvez, je proti koncu programa raper Zlatko s pevko izvedel njegovo novo skladbo PONOS. Posnetek oddaje je bil na sporedu naTVSLO2.

V nadaljevanju Stanislav Jesenovec piše, da je bil zaključek nastopa, če spregamo Ponos, Poklon, Polom, slednje. V protest ali podporo Jakovu Faku je z glasnim izrazom »fak« pevec  pristopil v ozadje desnega kota odra, kjer je vzel ali dobil zloženo zastavo Slovenije, najbrž velikosti 100×200 cm, z zelo dolgimi trakovi za privezovanje in pričel z njo nepojmljive akrobacije. Hodil je po njej, jo vlekel in zvijal preko glave in jo s prav nenavadnimi potezami namestil  okrog treh četrtin vratu na zgornji del hrbta in potem ves »ponosen« odšel s pevko z odra. Zastava Slovenije je bila na njem vržena kot nek odpadek, z mahajočimi trakovi in z barvami rdeča, modra, bela od zgoraj navzdol ter na glavo obrnjenim grbom na njej. Publika je ploskala? Čemu: nastopu, skladbi ali nepojmljivemu ravnanju s simboloma države – zastavo in grbom na njej? Kaj sporoča to simbolno sporočilo za olimpijce in njihove sopotnike ter navijače iz Slovenije v Južni Koreji? Pa tudi za vse državljane Slovenije in druge častilce naših športnih uspehov? 

V naznanilu tožilstvu je Jeseenovec predlagal, da prične proti pristojnim za tako žalitev simbola Slovenije postopek po 163. členu, drugi odstavek, Kazenskega zakonika in drugih vsebinsko primernih členih. Zakaj? Ker ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, OKS-ŽŠZ in drugi pristojni v času od odprtja Nordijskega centra v Planici, finala Evropskega prvenstva v košarki v Beogradu, kjer so vsi igralci napačno uporabljali zastavo Slovenije, niso storili ničesar, da bi v povezavi s športnimi dogodki in prireditvami ter športniki začeli uporabljati zastavo Slovenije tako, kot določajo ustavni amandma C, ustava Republike Slovenije, Zakon o zastavi Slovenije …. Ur.l. RS 67/94  ter drugi akti. Ob tem, dodajam, da je v navodilu o uporabi zastave Slovenije v zloženki OKS-ZŠZ namensko, a v nasprotju s preje navedenimi  ustavno-zakonskimi akti, vključena tudi možnost navpičnega obešanja zastave Slovenije na ročico z ležečim grbom. Očitno zaradi trženjskega namena uporabe državne zastave. 

“Zaradi te skrajne nedovoljene oblike uporabe zastave Slovenije, ker menda nihče drug več nima pristojnosti za izrek globe ali kazni, to prijavo pošiljam  neposredno vam. Z njo lahko tudi seznanite javnost.

Drugega marca 2018 sem prejel dopis o odstopu naznanitve kaznivega dejanja, ki ga je spodaj navedenemu tožilstvu poslal vrhovni državni tožilec svétnik Hinko Jenull.”

Le kaj lahko človek pričakuje od vrhovnega državnga tožilca Hinka Jenulla, očeta razvpitega levičarskga anarhista Jaše Jenulla, enega od generatorjev petkovih politkolesarskih mitingov v Ljubljani, kakor da zavrže takšno ovadbo, čeprav bi moral ravnanje Zlatana Čordića preganjati po uradni dolžnosti. 

“Dne 21. 8. 2018 so mi sporočili, da so to prijavo za sprožitev kazenskega postopka z dne 5. 2.2018 po 2. odstavku 163. člena KZ Slovenije odstopili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, ki je po njihovem mnenju dejanje iz vaše pristojnosti.

V e-dopisu omenjenemu tožilstvu sem še pridal, da bi v ta člen lahko uvrstil tudi prijave v zvezi s sočasno uporabo zastave Slovenije in SR Slovenije na različnih prizoriščih, še posebej, ker nas s slednjo sramotijo tudi na prireditvah izven Republike Slovenije..

Okrajna državna tožilka Maja Medvešek mi je 5. septembra 2018 sporočila, da je 7. maja 2018 mojo kazensko ovadbo zavrgla, o čemer je obvestila tudi oškodovanca, to je Republiko Slovenijo.

Torej, raper Zlatko v Sloveniji že najmanj tri leta lahko počne karkoli hoče.”

Stanislav Jesenovec

Mogoče vam bo všeč