Odhod ukrajinskih Židov z letališča v Moldovskem Chisinau(foto Nati Chohat
EvropaŽivljenje

Vojne odisejade:«Ukrajinski priseljenci, ki so zbežali pred vojno, so pripravljeni na prihod in naselitev v Izrael«

Pogled na zadnje trenutke v Moldaviji in na Poljskem na stotine novih priseljencev v Izrael, ki bežijo iz svoje  od vojne razrite in  raztrgane države za novo življenje.  Na stotine novih priseljencev v Izrael iz Ukrajine naj bi v nedeljo(danes so žepristali) pristali na letališču Ben Gurion, ki bodo pobegnili iz vojne raztrgane države in upali, da bodo vzpostavili novo življenje v judovski državi.

Ko so zapustili svoje domove, so prečkali Poljsko, Romunijo in Moldavijo, so jih pozdravili uslužbenci zunanjega ministrstva, uslužbenci Judovske agencije in Mednarodne zveze kristjanov in judov.

Izrael pričakuje, da se bo več deset tisoč ukrajinskih Judov priselilo v Izrael, saj se kriza v Ukrajini časovno daljša po invaziji Rusije.

Zadnja molitev pred odhodom iz Letališča v Chisinau(foto Nati Chohat)

Ronen Cohen, direktor ministrstva za priseljevanje in vključevanje,  je prejšnjo nedeljo zvečer za Army Radio povedal, da je v Izraelu v prejšnjih šestih urah pristalo 400 beguncev.

Moški, ženske in otroci, ki naj bi v nedeljo(danes so že) prispeli v Izrael, so svoje zadnje dni pred odhodom iz Evrope preživeli v centrih za priseljevanje, ki jih upravlja Izrael na Poljskem, v Moldaviji in Romuniji.

vtc

Povzeto po: Ion Staff(foto  Nati Chohat)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa