Pomagajmo Ukrajini!
EvropaLokalnoSlovenijaŽivljenje

Odziv nad pričakovanji: »Zaradi velikega odziva bodo humanitarno pomoč za Ukrajino zaenkrat zbirali do petka!”

Zaradi velikega odziva ljudi, ki so pripravljeni sodelovati v zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce, bo zbirni center v Celjskem mladinskem centru za enkrat odprt do petka, 11. marca. Vsem občankam in občanom, ki so že donirali sredstva v humanitarne namene, se iskreno zahvaljujejo. Kot so povedali ljudje, ki so v zadnjih dneh prinašali pomoč, so jim pretresljive človeške zgodbe iz vojnega območja segle do srca. Pokazali so veliko človečnosti, sočutja in pripravljenosti, da pomagajo po svojih najboljših močeh.

Zbirni center v Celjskem mladinskem centru,(foto CMC)

Zbiranju humanitarne pomoči se bodo pridružile celjske osnovne in srednje šole. Veseli smo, da so se otroci in mladi skupaj z učitelji in profesorji  že prvi dan po končanih počitnicah odzvali na humanitarno katastrofo, se povezali med sabo in sporočili, da želijo pomagati ljudem, ki so se zaradi vojne v Ukrajini znašli v veliki stiski. Humanitarno pomoč bodo zbirali tudi v celjskih vrtcih.  Tudi  Območna obrtno-podjetniška zbornica  Celje je zbirala pa tudi  že poslala prvi tovornjak s pomočjo.

Pomoč Ukrajini(Foto VTC)

Zbirni center v Celjskem mladinskem centru bo zaenkrat odprt do vključno petka, 11. marca, od 10. do 12. ure in od 15. do 18. ure.

 

Poleg prehrambenih izdelkov zbiramo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč, gasilsko reševalno opremo (cevi, elektro agregat, črpalke …) in osebno reševalno opremo (gasilske čelade, rokavice, škornji …).

Vsaka smiselna in času primerna oprema in pripomočke  so več kot dobrodošli, oziroma nujne za preživetje ljudi,  ki so ostali tam in se borijo za domovino  ali pa enostavno ne morejo nikamor.

Pomagajmo!

Vir: MOC&VTC

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa