Vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han je bil pozitiven pri testiranju s hitrim antigeskim testom.

Matjaž Han pozitiven na koronavirus. Kdaj izredna seja?

Iz poslanske skupine Socialnih demokratov so sporočili, da je bila danes pri vodji poslanske skupine Matjažu Hanu po opravljenem hitrem antigenskem testu potrjena okužba s covid-19. Kaj to pomeni za glasovanje o nezaupnici? Na glasovanje seveda Han ne more, ker je glasovanje tajno, poslovnik tudi ne predvideva možnosti glasovanja na daljavo, piše večer.

Poslovnik državnega zbora in ustava sicer določata, da mora po vloženi nezaupnici državni zbor volitve novega predsednika vlade izpeljati v sedmih dneh, je v današnji izjavi za medije spomnil predsednik državnega zbora Zorčič. Torej je zadnji skrajni rok za izpeljavo seje ta petek.

O datumu izredne seje, kjer bo leva koalicija na veliko “nabijala” predsednika vlade Janeza Janšo in ostale člane koalicije, bo sicer tekel tudi govor na torkovi seji kolegija predsednika državnega zbora, a Zorčič verjame, da bo datum seje ostala sreda. Po njegovi oceni namreč prestavitev seje, denimo na petek ne rešuje problema poslancev, za katere bi se na testiranju morebiti izkazalo, da so okuženi z novim koronavirusom. Han tudi v petek nebi mogel na glasovanje!

Mogoče vam bo všeč