Boris Pistorius, nemški obrambni minister(Foto: Unian)
EvropaPolitikaSlovenijaSvetV fokusuvojna območja

Vodja nemškega obrambnega ministrstva je Putina primerjal s Hitlerjem in EU pozval, naj se pripravi na vojno

Pistorius je ob vse večji grožnji ponovil pomen krepitve nemških oboroženih sil. Nemški obrambni minister Boris Pistorius je ruskega diktatorja Vladimirja Putina primerjal s Hitlerjem in Evropo pozval, naj se pripravi na obsežno rusko agresijo.

Pistorius je po poročanju Bloomberga poudaril, da se Putin ne bo ustavil pri Ukrajini. “To je tudi jasno povedal kot Hitler, ki je tudi vedno govoril, da se ne bo ustavil,” je poudaril. V zvezi s tem je Pistorius ponovil pomen krepitve nemških oboroženih sil v ozadju naraščajoče grožnje. “To državo moramo vrniti v položaj, ko se lahko brani. Zdaj se moramo odločiti, ali se želimo pripraviti na resnično grožnjo s strani Putina ali pa mu želimo olajšati delo,” je dejal nemški obrambni minister.

Nemčija in Rusija

Nemški obrambni minister Boris Pistorius je Nemce začel opozarjati, da se morajo pripraviti na desetletja konfrontacije z Rusko federacijo. Predvsem mora Nemčija po njegovem mnenju hitro obnoviti svoje oborožene sile, saj se Putin ne namerava ustaviti na meji z Ukrajino.

Evropa pa tipa in “vidi” z napačno dioptrijo

Pravzaprav  Evropa  s tem  »netičnemiš« pristopom   ne koristi nikomur, Rusija in Puitn, kljub vsej  zblojenosti pri navajanju razlogov za vojno in njeno nadaljevanje, se  ukvarjajo in pripravljajo na pohod na ostarelo in neodločno »feminizirano« Evropo. Dejansko najbolj jasnega odnosa do agresije Rusije in svoje  odločnosti  do obrambe in pomoči izkazuje samo Poljska. Odnos Pistoriusa je dolge  kilometre spredaj pred preostalo javnostjo in posebej še pred izvršno oblastjo  v Nemčiji.

Evropa zbude če se ne more ZDA!

Vane T. Costa

Vir in foto: unian&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa