O škodljivem ukrepu Vlade z prepovedjo uporabe drv za ogrevanje. Janez Janša(foto: zajem zaslona)
GospodarstvoPolitikaSlovenijaTwitter noviceV fokusuŽivljenje

Alarm: “Vlada kar po »Mošepijdajevsko«, prepoveduje kurjave na drva!”

Prepoved kurjave na drva in potenciranja elektrike ogroža nacionalno in ostale prvine varnosti. Kardinalno. Ljudje živijo slabše, elektrika se draži, energenti se dražijo v imenu zelene agende, prepoveduje se kurjenje na drva in plin, večino že pošteno stiska, medtem pa poslušamo o raznih Golobovih aferah, Je  drugim povedal Janez Janša  v nedavnem nastopu  na Nova24TV.

Govori se o prepovedi kurjenja na drva, kar ni le siromašenje podeželja, ampak ogrožanje nacionalne varnosti, saj danes, ko je vse digitalno in je možnost kibernetskih napadov vedno večja, praktično ljudje lahko ostanejo brez elektrike naenkrat in takoj. Najbolj zdrav element,  ki je pri lesu, proizvodnja kisika  se pa  zanemarja.

 

Načrtno po Moše Pijadejevsko, sočasno narediti čim več revežev  in jih narediti odvisne, od virov za preživetje. Denarja, ki ga imajo državljani  bo vezan samo za infrastrukturne stroške.  Še kako pametni so tisti, ki se preskrbijo z drvmi. Obenem pomagajo naravi da se razvija in živi. Zaraščanje gozdov in gnitje odvečnega lesa in vejevja šele duši naravo in proizvaja pline in snovi ki pripeljejo do uničenja naravnega vira z energijo, čist zrak. Politično in vedenjsko »telečje« naravnanega vladnega menagementa kaže tudi »izbira«  zdaj že ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mateje Čalušić, ki razen »kelnarjenja« in pospeševanja prodaje »Tubereita«,  prahu ki se uporablja za posipavanje krompirja da ostane  dalj časa v kleti, nima nobene izkušnje z vodenjem česarkoli. Seveda je važno da je somišljenica Tine Gaber za zaščito živali.

Zato se je treba pripraviti na posledice nepremišljene in škodljive »Golobizacije«, ki bodo dolgotrajne, meni Janez Janša na svojem »X« profilu. Drva bodo ostala, golobi bodo odfrčali, s perjem ali oskubljeni. Mi ostajamo, dodaja avtor tega zapisa.  

Pametno ravnanje pred škodljivem prepovedovanju uporabe drv prebivalstvu( foto: “X” profil Janeza Janše).  

Z druge strani vsak dan zasledimo da pride ali prihaja do samovžiga panelov na strehah podjetij ali drugih zasebnih objektov. Solarni paneli niso zanesljivi, situacije po svetu pa kažejo, kako pomembna je nujna oskrba z energijo.

Narod je vedno znal preživeti ob tako neumnih oblastnikih. Tudi tokrat bo tako. Z drvmi zagotovo, ne glede kdo jih prepoveduje.   Vsem kratko umnim strategom  iz »dvora« Roberta Goloba pa srečno in kratko večno na politični sceni. Tako dvorjanom  kot  tudi »kralju«!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč