Nekategorizirano

VIDEO: Zunanji minister dr. Anže Logar med porabskimi Slovenci na Madžarskem

Poročali smo o srečanju zunanjih ministrov Slovenije in Madžarske, dr. Anžeta Logarja in Petra Syjarta v Dolgi vasi, na katerem sta napovedala takojšnjo odpravo omejitev prehajanje mej za slovenske in madžarske državljane. Slovenski zunanji minister je nato v popoldanskih urah obiskal tudi slovensko Porabje na Madžarskem.

Ne spomnim se, da bi kateri od slovenskih zunanjih ministrov tako hitro, če je sploh, po prevzemu funkcije obiskal slovensko Porabje na Madžarskem, kot je to včeraj storil zunanji minister dr. Anže Logar. V Monoštru na slovenskem generalnem konzulatu se je z generalno konzulko Metko Lajnšček srečal z vidnimi predstavniki porabskih Slovencev,  predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem Andrejo Kopač in predsednikom Državne slovenske samouprave Karlom Holcem in zagovornico Slovencev v madžarskem parlamentu Eriko Koleš Kiss.

Sledil je obisk slovenskega kulturnega in informativnega centra Lipa, pod čigar streho delujeta slovenski radio in časopis Porabje, pa tudi ena redkih gospodarskih družb porabskih Slovencev, hotel Lipa.

B.C.

VIDEO ZAPIS OBISKA: 

Mogoče vam bo všeč